Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 20 sierpnia 2017, 10:09

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek, 20 stycznia 2009, 01:34 
Offline

Rejestracja: wtorek, 20 stycznia 2009, 01:16
Posty: 6
Witam
Jak widać po mojej osobie jestem tutaj nowy. Ktoś mi powiedział bym napisał posta na forum odnośnie zapytania co do freesco, tzn czy freesco może obsłużyć 2 stałe łącza całkiem od innych operatorów internetowych i można je wykorzystać w jednej sieci blokowej. Bardzo bym poprosił o szczegółową pomoc w tym zakresie. jeśli chodzi o łącza IP zostają przydzielone dynamicznie jedno ma 4 mb i to jest tpsa a 2 to łącze tv kablowej 6 mb tylko że po 24.00 pracuje razy 2 do 6.00 rano.
Serwer to komputer intel pentium 3 600 mhz i 386 ramu 6 gb dysku i 3 karty sieciowe RTL 8139 C, RTL 8139 D, RTL 8029 AS.

Serdecznie Proszę o pomoc w konfiguracji podaniu plików które mam pobrać.
BARDZO BĘDĘ WDZIĘCZNY ZA POMOC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 stycznia 2009, 02:15 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Freesco to sobie raczej odpuść do takich zastosowań. W ogóle load balancing na łączach dwóch różnych operatorów to problematyczna sprawa..

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 stycznia 2009, 02:16 
Offline

Rejestracja: wtorek, 20 stycznia 2009, 01:16
Posty: 6
ok a czym to zrobić gdyż mi na tym bardzo zależy


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 stycznia 2009, 02:18 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Każdy w miarę nowy Linux z odpowiednimi narzędziami sieciowymi. Na przykład NND.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 stycznia 2009, 02:19 
Offline

Rejestracja: wtorek, 20 stycznia 2009, 01:16
Posty: 6
NND A czy tutaj na forum jestem w stanie uzyskać odpowiedniej pomocy suportu i czy ten komputer o którym mowa w 1 poście jest wystarczający ??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 20 stycznia 2009, 02:40 
Offline
PGF

Rejestracja: wtorek, 27 czerwca 2006, 14:09
Posty: 2112
Lokalizacja: Poznań
Teoretycznie wystarczy. Możesz wykorzystać dwa łącza i podzielić np po userach. Będzie to jednak od Ciebie wymagało pewnej wiedzy.

_________________
Jakub Cichocki

cogitech group | reklama, marketing, informatyka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl