Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 20 sierpnia 2017, 10:09

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa, 26 października 2011, 16:00 
Offline

Rejestracja: wtorek, 25 marca 2003, 10:54
Posty: 18
Lokalizacja: Gliwice
Witam mam problem z przekierowaniem portow na freesco

Ma nastepujacy schemat polaczenia:

DSL -> serwer z freesco --> acces point --> komputer z win 7

chcialbym umozliwic sobie "wejscie" na ten komputer ip 192.168.1.13

w jaki sposob zrobic przekierowanie portu na serwerze bo wydaje mi sie ze przetestowalem juz wszystkie mozliwe konfiguracje

chyba ze przekierowanie musi byc zrobione na acces point ??

dzieki za pomoc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 26 października 2011, 19:49 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Niestety już dawno nie pamietam, jak to się robi na Freesco. Ale poszukaj w necie jakiejś regułki przekierowań i zmień port na 3389.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Wykonane proby
Post: środa, 26 października 2011, 20:12 
Offline

Rejestracja: wtorek, 25 marca 2003, 10:54
Posty: 18
Lokalizacja: Gliwice
w etc/firewall/IP_Forward wpisywalem juz chyba wszystko co sie dalo
0/0 both 80.55.XXX.XXX:3389 192.168.1.13
0/0 both 80.55.XXX.XXX:3389 192.168.1.13:3389

dodatkowo w firewallu zarowno w tcp jak i udp dodalem port 3389

skonczyly mi sie juz pomysly tylko nie wiem czy przeszkoda nie jest AP po drodze przed kompem docelowym do ktorego chce sie dostac


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 26 października 2011, 22:12 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Zacznijmy od tego, że wpisywanie czegoś do pliku nie znaczy, że to działa. Trzeba zrestartować firewall lub Freesco, a jeśli to dyskietkowe Freesco to nic nie zostanie. trzeba użyć pliku /mnt/etc/...
Poza tym zajrzyj do:
http://zciech.w.interia.pl/
wydaje mi się, ze musisz użyć dwóch poleceń
- ipfwadm, aby port otworzyć
- ipportf aby go forwardować.
Są tam przykłady, więc możesz je skopiować i z palca wrzucić do systemu w konsoli.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 27 października 2011, 15:01 
Offline

Rejestracja: wtorek, 25 marca 2003, 10:54
Posty: 18
Lokalizacja: Gliwice
Maciek pisze:
Trzeba zrestartować firewall lub Freesco,

resetowalem po kazdej zmianie

Maciek pisze:
- ipfwadm, aby port otworzyć
- ipportf aby go forwardować.


niestety te polecenia w mojej wersji nie dzialaja
jedynie pozostaje mi wpisywanie w IP_forward
ale mimo przetestowania kilkudziesieciu roznych kombinacji nie dziala...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 31 października 2011, 17:19 
Offline
PGF

Rejestracja: niedziela, 14 lipca 2002, 14:33
Posty: 3234
Lokalizacja: Radziejów
Nie podałeś jakie to freesco
Nie kombinuj we freesco tylko użyj programu setup i w nim ustaw przekierowanie.
Przekierowanie działa tylko z sieci zewnętrznej (od strony internetu)
Sprawdź w win7 w firewalu czy usługa jest dostępna z sieci internet bo może być dostęp tylko z adresów sieci wewnętrznej.

_________________
Nie jestem NEKROMANTĄ, nie wróżę z flaków!
Alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach!
Przeczytaj nim zapytasz
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl