Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 22 października 2017, 08:15

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek, 8 grudnia 2011, 14:00 
Offline

Rejestracja: czwartek, 8 grudnia 2011, 13:12
Posty: 2
Witajcie,
używam freesco 0.2.7 jako routera ethernetowego do innej sieci. Wszystko ładnie śmiga, ale ostatnio z tej nie mojej sieci mam wystawiane usługi z których musi korzystać kilku użytkowników jednoczesnie i tu jest problem. Moje kompy są po drugiej stronie widziane na jednym IP. Chciałbym tak skonfigurować swoje freesco by po drugiej stronie moje kompy były widziane na swoim IP z tamtej sieci (to jest chyba one to one NAT) Pula adresów po tamtej stronie jest.
Karty sieciowe routera są skonfigurowane tak:
# [Networks]
USEDHCP0=n #720.Use DHCP client to config this interface
INTNAME0=eth0 #721.Interface name (eth0|arc0e|arc0)
DHCPLOG=y #722.Enable DHCP client messages in the log
DHCPDNS=y #723 Enable auto configuration of DNS via DHCP
IPADDR0=10.62.0.1 #724.IP adress of this interface
NETMASK0=255.255.0.0 #725.Network mask
NETWORK0=10.62.0.0 # Network address
BRDCAST0=10.62.255.255 # Broadcast address
--- press ENTER for more (line 92) ---
#726.IP pool, empty disables DHCP on this interface
IPRANGE0=""

INTNAME1=eth1 #731.Interface name (eth1|eth0:1|arc0e|arc0 etc)
IPADDR1=192.168.0.99 #732. Second network
NETMASK1=255.255.255.0
NETWORK1=192.168.0.0
BRDCAST1=192.168.0.255
IPRANGE1=""
Bardzo proszę o pomoc za którą już z góry dziękuję


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 8 grudnia 2011, 15:10 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Jak byś tak napisał dokładnie o jakie usługi chodzi, to zapewne byłoby łatwiej coś poradzić. Bo widzisz - usługa X może wymagać połączenia "direct" a usługa Y daje się natować.
Musisz się też liczyć z tym, że nie wszystkie whatever da się zrobić na Freesco.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 8 grudnia 2011, 15:26 
Offline

Rejestracja: czwartek, 8 grudnia 2011, 13:12
Posty: 2
Chodzi o dostęp do oraclowej bazy danych. Dostęp jest pilnowany przez login i hasło oraz IP kompa użytkownika (to IP może byc dowolne ze zdalnej puli) Teraz jest tak, że jeden user ze swoim loginem i hasłem dostaje się do bazy, ale gdy drugi się loguje to obu wywala bo są widziani na wspólnym IP


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl