Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 21 sierpnia 2017, 13:54

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek, 2 stycznia 2012, 14:57 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 2 stycznia 2012, 14:35
Posty: 3
Mam taką konfigurację:
router sprzętowy (192.168.2.1)
freesco Eth0 (192.168.2.36)
freesco Eth1 (192.168.1.1)
i dalej już sieć wewnętrzna, a w niej obecnie ustawione 2 kompy klienckie ze statycznymi adresami (192.168.1.10, 192.168.1.30)

Problem w tym, że z poziomu freesco mogę spokojnie dostać się do dowolnego adresu wewnętrznego jak i zewnętrznego, więc konfiguracja i podłączenia są ok.
z kompa o ip 192.168.1.10 mogę wysłać ping do Eth1 oraz Eth0, natomiast dalej poza 192.168.2.36 nie przechodzi. Jednak skoro mogę się dostać do karty zewnętrznej to pakiety są przekazywane do niej - pytanie moje dlaczego nie idą dalej?
Pewnie jakaś prosta rzecz, ale siedzę już trochę i brak mi pomysłów - próbowałem dodać statyczne wpisy route, próbowałem ipfwadm i nic nie działa, chociaż pewnie eksperymentami trochę namieszałem...

potrzebuję jakiejś małej podpowiedzi...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 2 stycznia 2012, 17:21 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
A www chodza?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 2 stycznia 2012, 17:27 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 2 stycznia 2012, 14:35
Posty: 3
niestety, www też nie dają znaku życia...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 2 stycznia 2012, 18:10 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Chyba nie uruchomiłeś we Freesco funkcji routera. A więc setup jeszcze raz i uważnie.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 3 stycznia 2012, 09:54 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 2 stycznia 2012, 14:35
Posty: 3
Dokładnie, okazało się, że źle ustawiłem rodzaj routera (przez pośpiech...)
Czyli setup z rozwagą pomógł :)
Dzięki wielkie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl