Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 19 czerwca 2025, 21:12

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Zna ktoś może jakiś sposób by ograniczyć ilośc połączeń z danym portem użytkowników? Jak ktoś uzywa flash get który na każdy plik otwiera 5 portów to serwer mi okropnie "zmula".. Może ktoś zna sposób by każde połączenie było odmawiane po przekroczeniu pewnej ilości takich połączeń (np. na port 80 max 6 połączeń) ?

Z góry dzięki...

Tytuł:
Najlepiej zablokuj Flashgeta, jeżeli Ci on przeszkadza. Ograniczanie ilości otwieranch portów, to nie jest sposób. Zobacz ile otwiera się połączeń jak wchodzisz chociażby na Onet. Co najmniej kilkanaście (u mnie ostatnio 12).

Pozdrawiam
Morus

Tytuł:
Dobra, ale jak tego flashgeta przyblokowac... to nie jest przeciez kazaa, nie wykorzystuje żadnych specjalnych portów, tylko zwykłe 80 i czasami 21... :?

Tytuł:
PGF

To nie serwer Ci zmula, ale ten program zabiera cały transfer do ISP i dla tego reszta ma zmulony net. Prwdopodobnie w tym programie mozna ustawic ile częsci i ile plików ma jednocześnie sciągac. (przynajmniej ma tak DAP).
Jesłi to twój program to go przekonfiguruj odpowiednia, jesli jakiegos juzera to justice

Tytuł:
Właśnie caly problem polega na tym że to nie ja "zapycham"... :( i raczej watpie by inni uzytkownicy byli tacy mili i zmniejszyli ilosc segmentow we flashgecie... Najgorsze jest to ze nawet justice nie pomaga...

Nie chodzilo mi tylko to ze net mi zmula tylko to ze serwerek nie wyrabia... polecenia wpisywane do konsoli pojawiaja sie tak jakby caly czas procek byl wykorzystywany w 100%.... :( .... narazie zbieram kase na nowszy, szybszy sprzet, ale póki co mam dostepny tylko stary p100 z 24MB ramu

Tytuł:

a czy ktos na to pytanie odpowie? Bo blastery i inne sassery otwieraja tego tyle ze nawet zmieniony kernel sobie z tym nie radzi i nastepuje blokada www i w logach 'no free ports'. Znalazlem opis jak sie tego pozbyc ale dla NDD w oparciu o iptables a ja mam 0.2.7 a tam tego niema. I zastanawiam sie czy takie ograniczenie na ilosc otwartych portow da sie zrobic na ipfwadm. Pomocy :(

Tytuł:
barbi pisze:
a czy ktos na to pytanie odpowie? Bo blastery i inne sassery otwieraja tego tyle ze nawet zmieniony kernel sobie z tym nie radzi i nastepuje blokada www i w logach 'no free ports'. Znalazlem opis jak sie tego pozbyc ale dla NDD w oparciu o iptables a ja mam 0.2.7 a tam tego niema. I zastanawiam sie czy takie ograniczenie na ilosc otwartych portow da sie zrobic na ipfwadm. Pomocy :(

eh wystarczyło wpisać w szukaj "blaster" :idea:
http://www.forum.freesco.pl/viewtopic.p ... ht=blaster

EDIT:
Sorry nie wczytałem sie, chodzi Ci o graniczenie, a testowałeś Justice 4.6 ono ma możliwość ograniczania połączeń.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.