Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 16 sierpnia 2025, 23:48

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Witam
Mam problem skonfigurowałem sobie fresco 0.32 według opisu Szopena który tu znalazłem z małymi poprawkami ponieważ niektóre komendy były na innncyh numerach.Teraz odpalam i pinguje strony www jets odzew.Poszedłem ustawić komputer do kolegi wpisałem dns ip brame po reboocie uruchomiłem kreatora i nie nic nie ma netu.Tak samo na fresco pinguje kumpla i wyskakuje tylko napis PING 192.168.1.2 nic sie dalej nie dzieje.Ktoś wie od czego to zależy.Wcześniej chodziło na udostępnieniu połaczenia internetowego teraz musiałem zrobić na 2 sieciówkach i mam problemy.

uki pisze:
Witam
Mam problem skonfigurowałem sobie fresco 0.32 według opisu Szopena który tu znalazłem z małymi poprawkami ponieważ niektóre komendy były na innncyh numerach.Teraz odpalam i pinguje strony www jets odzew.Poszedłem ustawić komputer do kolegi wpisałem dns ip brame po reboocie uruchomiłem kreatora i nie nic nie ma netu.Tak samo na fresco pinguje kumpla i wyskakuje tylko napis PING 192.168.1.2 nic sie dalej nie dzieje.Ktoś wie od czego to zależy.Wcześniej chodziło na udostępnieniu połaczenia internetowego teraz musiałem zrobić na 2 sieciówkach i mam problemy.

A co pokazuje 'ifconfig' we freesco ?

buchalter pisze:
uki pisze:
A co pokazuje 'ifconfig' we freesco ?

Pokazuje Io badz lo i jakies wartosci dla nich

potem eth0 i jakis wartosci

wogule nie widze zeby inicjalizował eth1 a wszystko jest zdefiniowane.Karty są sprecyzowane nie wywala że nie widzi karty tylko nie mam eth1

uki pisze:

Pokazuje Io badz lo i jakies wartosci dla nich

potem eth0 i jakis wartosci

wogule nie widze zeby inicjalizował eth1 a wszystko jest zdefiniowane.Karty są sprecyzowane nie wywala że nie widzi karty tylko nie mam eth1

Skoro nie ma eth1, to coś chyba nie tak jest skonfigurowana karta. A ppp0 też nie ma w ifconfig ?

Tytuł:
Tak nie mam ppp0

Tytuł:
a karta jest skonfigurowana tak eth1 ip 192.168.1.1 maska 255.255.255.0
broadcast czy jakos tak 192.168.1.0 potem cos tam nie wiem 192.168.1.255 i ip range 192.168.1.2 192.168.1.10

Tytuł:

Wejdź w setup i sprawdź pod pozycją 62, i następnie pozycja 1, pozycja 620 czy dla eth1 nadałeś jej nazwe "eth1", bo w takim przypadku wszystko masz skonfigurowane, ale nie będzie jej widać.

Tytuł:
uki pisze:
Tak nie mam ppp0

Jak nie masz ppp0, to znaczy że nie łączy Ci się z netem.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.