Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 27 lipca 2025, 09:25

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Witam,

Mam pewien problem - przesiadlem sie z freesco 0.2.7 na 0.3 - do tej pory 0.2.7 pieknie latalo na SDi + HDD 850 FAT16 - teraz mam kibel bo mv2hd we freesco wyswietla ze 'no usable hard drive' - kombinowalem z formatem hadeka i tak:

- partycja FAT32 cala 4.3 GB
- partycja FAT16 cala
- primary FAT 2045 MB +logiczne dyski w rozszerzonej partycji
- primary FAT 32 2045 i jw
- primary FAT 16 500 MB i jw
- primary FAT 32 500 MB i jw

Za kazdym razem jest ten sam komunikat :( jak ktos mi podsunie rozwiazanie problemu to bede dzwieczny i zobowiazany

Tytuł:
Nie wiem czy poradziłeś sobie, ale miałem dziś podobny problem. Niestety kłopot sprawiał uszkodzony dysk..... Wsadziłem inny i poszło bez problemu.

W Twoim przypadku sprawdź, czy przenosisz freesco na dysk nie większy niż ..... no właśnie - nie wiem jaki jest maksymalny rozmiar we Freesco, ale tu wietrzę problem. Ja na swoim nowym dysku ustawiłem partycję c: dla Freesco o wielkości 500 MB i przeniesienie systemu poszło bezproblemowo.

Powodzenia,
Paweł

Tytuł:
problem lezy przy partycjach - sformatowana partycja UNIX, ktora teraz jest windowsowa pozostawia slady w MBRach :)

Sprobujcie wstawic LILO, potem przeformatujcie to format c: /s i zobaczycie czy wam wystartuje :)

Moje freesco lazi bez problemu na jednej partycji dysku 4,3 GB

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.