krzysiektk pisze:
Z tego, że masz diwe sieciówki wnioskuję, że masz neo+ lub coś podobnego lub dwie podsieci, jeżeli neo to jak ustawiłeś spednet i maxtran? Poza tym z tego co czytałem nie warto łączyć w jednym serwerze sieciówek różnych firm. Mogą powodować różne konflikty. Ja mam u siebie serwerek na procku amd 100Mhz, pamięci 49 i nie miałem nigdy żadnych problemów z żadną z wersji freesco, a muszę powiedzieć że miałem na każdej zainstalowany justice. W chwili obecnej jak pisałem używam freesco 0.3.2 i justice jest włączany o 10.00 i wyłączany o 22.00 przez crona i wszystko hula ok. Poczytaj też we wcześniejszych postach. Pisał ktoś, że problemem okazał się dysk twardy, po wymianie którego wiesznie serwera poszło w zapomnienie. Przy justice obciążony jest bardzie procek, jak z chłodeniem?
Oczywiscie ze mam neo+.
moje ustawienia:
spednet = 512000
maxtran = 2058240
No wlasnie ja karty sieciowe mam roznych firm a dodatkowo ruznych predkosci
Ale zmienie je na jednej firmy bo mam takie w zapasie
Wiesz ja z freesco tez nie mam problemu ale jak juz zainstaluje np. justice to wiesza mi sie po pewnym czasie.
Moze to dysk ale watpie bo przeciez justice nie korzysta z dysku.
a moj procek P150 powinnien wytrzymywac. co prawda ma tylko maly wentylator ale goracy nie jest. A zawiesza sie serwer w taki sposob ze zero reakcji jest. Nawet na monitoze nic nie ma (pusto).
Juz nie moge nie wiem co mam zrobic zeby to ruszylo.
Dzieki za informacje na temat kart i dysku.
pozstaram sie jedno i durugie zmienic na dniach i zobacze jak to hula.
Jak masz jeszcze jakies pomysly lub tez informacje to daj znac na tym poscie.
Antek