Mamy routera ze starego kompka do tego switchiin hub w sumie jest 5 osób w sieci ale 2 poprzez połączenie Lan nie mają wpisanych w IP danych do połaczenie z naszym SDI z reszta maja neo+ . Problem powstaje natomiast dopiero gdy wchodi osoba z sieci i ma z nami internet czyli własciwie wypełnione pole IP . Zauważyłejuz z reszta parokrotnie, ze zawsze jak jej wpisze dane interent przestaje działąc u mojego brata i u mnie , a dotego czasu chodzi... Dziwny zbieg okoliczności , ale jestem przekoanny, że chodzi o coś innego. Ostatnio Opera wykryła uniego wiele programów szpiegujących + mblast.exe czyli popularnego worm blasta i mimo zainstalowania łatki nadal tak chodzi oczywiście po restarcie. Wydaje mi się , iż problemem są te programiki od dawnej kazzy upchane gdzies wiec formatuje dyski jutro dam znac o wynikach pracy. teraz jak ktoś ma jakiś pomysł co to może być jeszcze i informuje ze to nie jest konflikt Ip bo w naszych winXP mamy wpisane odpowiednio różne , niech napisze co to moze byc innego . Oczywiscie freesco 0.2.7 raczej skonfigurowane dobrze bo na podstawie tej witryny.[/b]
|