Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 16 sierpnia 2025, 14:16

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Mam 2 SDI jedno od drugiego oddalone o 230 m. Oby dwie sieci działają na Freesco Easy PL ze scryptem Justice 3,3. bałwan jestem bałwan jestem te 2 serwery w 1. Jednemu z nich bałwan jestem tylko udostępnienie drugiemu a drugi udostępnia na wszytko (wiem jak bałwan jestem jednemu serwerowi udostępnienie tylko na jeden numer IP). Co mam zrobić w konfiguracji Freesco (jak można to krok po kroku na temat linuxa jestem tempy LOL) oraz czy mi wystarczy 1 karta sieciowa w serweże gdzie udostępniam internet dla wszystkich czy muszem mieć 2. Oraz jak mogęm zmienić parametry transefrów w justice 3,3 (jak można to jakiś link poproszem) i czy mogem w justice 3,3 zmienić zamiast numerów IP dać numery MAC kary sieciowej ?? Za pomoc z góry wam dziękujem.

Tytuł:
Honorowy Admin

No tak.. "tempy" to jesteś przede wszystkim w zakresie polskiego... Odrobinę proszę szacunku dla naszego języka. Skoro masz problemy, to włącz jakiegoś Worda ze sprawdzaniem pisowni...
Ilość błędów przekracza pojemność mojej cierpliwości.
A po drugie, jak chcesz połączyć dwa komputery oddalone o 230 metrów? Masz do wyboru tylko karty na BNC.
Po trzecie nie da się tego zrobić tak jak sobie wymyśliłeś, tzn. podwoić przepustowości SDI. Drugi serwer może bowiem korzystać z pierwszego jako bramy (w trybie ethernet router), ale nie będzie wówczas korzystał z własnego SDI.
Po czwarte. Zmienna do ustawienia w justice nazywa się maxtran i znajduje się w skrypcie. W justice.hst muszą być numery IP.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.