Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 16 sierpnia 2025, 11:55

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Witam! Mam serwer na freesco, dokladnie DSL 512 (w sumie to malo wazne) lecz chodzi mi konkretnie oto, czy da sie sprawdzic pajaca ktory kombinuje, pajac ma serwer na RH, podejrzewam ze internet ode mnie puscil sobie poprzez serwer i rozdzielil na dwa lub wiecej kompow ktore ma u siebie w domu, zapycha lacze totalnie, jak go sprawdzic czy jest jakis program? mam DHCP zrobione, justice tez jest ale jakos nie do konca dziala dobrze, wczesniej go przyblokowywalo ale teraz juz tego nie robi, nie wiem dlaczego:) nadalem mu adres IP i przydziela mu na podstawie adresu MAC karty, ale podejrzewam ze ta karte ma wlasnie w swoim serwerze, otoczenie sieciowe czasem jest a czasem znika, wczesniej bylo wszystko lux, zreszta siec mamy juz jakies 5 lat i zawsze bylo dobrze do poki pajac zaczal kombinowac, odlaczylbym go calkiem od neta, ale wiecie-oplata miesieczna zawsze jest mniejsza,a oto chodzi, pozdrawiam.

Tytuł:
a nie da sie z nim porozmawiac ?i po prostu spytac ?

Tytuł:
mateo_real pisze:
a nie da sie z nim porozmawiac ?i po prostu spytac ?

jakby sie dalo z gosciem dogadac to nie pisalebym tego:)

Tytuł:
PGF

Sa na to metody np. strawdzenie TTL lub sprawdzenie czy routuje pakiety. Nie wiem czy wasz regulamin zakazuje dalszego podzialu ?
a wasze lacze zapycha prwdopodobnie jego upload, ktory w przypadku lacza niesymetrycznego potrafi skutecznie zablokowac download. zaloz mu rshapera http://www.freescosoft.org/FREESCO/pack ... shaper.htm, ktory ogranicza upload. szczegóły znajdzasz http://www.n-t.prv.pl/

Tytuł:
naprawde chodzi mi tylko o to, jak to sprawdzic szybko i prostu, nie chce ograniczac, chce sprawdzic i ewentualnie odlaczyc takiego goscia, inni sie wkurzaja z sieci bo nic sie nie da robic przez jednego pajaca, nie osc ze muli internet to jeszcze tym swoim serwerkiem psuje w jakis sposob otoczenie sieciowe-napisane prosto ale wyraznie:)

Tytuł: pomozecie?
ja ciagle z tym samym, jak sprawdzic latwo i szybko tego zamulacza, wszyscy w sieci narzekaja ze net wolno chodzi, a prawda jest taka ze wolno chodzi od czasu jak podlaczylem jednego a ona ma swoj serwer no i pewnie poprzez swoj serw ciagnie ode mnie neta na wiecej niz 1 komp, prosze o pomoc.

Tytuł:
PGF

Zapraszam na GG

Tytuł:
ZAGROZIĆ ODŁĄCZENIEM I WPROWADZIĆ OSTRE RESTRYKCJE
(z niektórymi ludźmi nie da się rozmawiać)

ok, no to może tego nie było jeszcze na tym forum ...

jeden koleś u mnie przeginał cały czas, wcześniej transfer leciał bez żadnych cięć (testowane były pakiety ograniczające ) ale nie było potrzeby ich używania ... zostały wiec wstrzymane ... koleś pojawił się w sieci i jako jeden z 38 był niezdyscyplinowany ... obwiązuje żelazna JEDYNA zasada "p2p po 22giej" ... i tyle ludzi się tego trzymało ale nie on ... wiec kiedy tak mulił ... dostał ostrzeżenie i blokadę IP/MAC w arp całkowicie

przysłał mamę (21latek!!) żeby w jego imieniu interweniowała

Po kolejnej wpadce z p2p - kiedy net stanął całkowicie napisałem, żeby szykował sie do wypięcia całkowitego z sieci

a po za tym do jego odejścia założona została blokada ponownie ...

za jednego pajaca strąca wszyscy ci, którzy tylko od czasu do czasu chcieli pozaciągać pliki z maksymalną mocą ...

Tytuł:
(tu był ten sam post po raz drugi - sorry ...)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.