Murdoc pisze:
Chodzi mi o to by wpierw zainstalować Freesco na HDD ale obok WinXp po to by się trochę pouczyć Freesco. Chciałbym to w taki sposób zrobić by mieć możliwość wyboru systemu który chcę uruchomić. .....a mam 3 partycje...szukałem i nigdzie nie znalazłem....hilfe!!!! ???
Freesco musi być zainstalowane na pierwszej partycji dysku podpiętego do pierwszego kontrolera. Więc zrób tak:
1. załóż jakąś partycję (FAT lub FAT32) na pierwszym dysku. Nie musi być duża - powiedzmy ok 100MB (pewnie będziesz chciał jakieś pakiety instalować).
2. zainstaluj tam DOS
3. Zainstaluj Freesco
4. Zainstaluj WinXP na innej partycji, afaik bootloader WinXP rozpozna Dosa i pozwoli ci wybrać go z menu startowego.
Poten tylko podczas startu systemu wybierasz Dos. Freesco startujesz poleceniem router.bat
Z tym że wydaje mi się że poznać Freesco to można dopiero w działającej sieci, kiedy spełnia ono zadania do jakich zostało stworzone. Tak, że to co opisałem powyżej, pomimo iż będzie działać, to wiele cię nie nauczy... Najlepszym nauczycielem zawsze będzie wściekły user, krzyczący "Dlaczego k**** znów nie ma netu!!!!???? "
Niemniej jednak życzę powodzenia