Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 16 sierpnia 2025, 11:58

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
wiem że podobne rzeczy były poruszane ale ja nie wiem już w czym rzecz ... nic nie pomaga ...

...miałem SDI + FreeSCO i było fajnie chodziło EXTRA ... założyłem NEO+ no i FreeSCO pozwala "siebie" na Links`e ogladać WWW - natomiast na stacjach roboczych (Win98; ME; XP...) nie mogę otworzyć niektórych stron np. "www.telekomunikacja.pl czy "infojama.pl" ...

co robiłem hmm... zmienianie czasu maquarady nic nie daje... ustawienia MTU też nie... DNS dałem z Tepsy 194.204....itd.
- chol...a no nie wiem ... czasami też na FreeSCO nie otwiera mi stron albo z opóźnieniem ... aha dawanie IP w IE czy Links`e... też nic nie daje...
... wysiadam już... kto mi wytłumaczy "kawa na ławę" co jest ...(ilość wypalonych papierosów przez ostatnią noc jest dość duża...;) )

pozdrawiam

Tytuł:
ciąg dalszy postu ...
no ludzie co robić...
przeszedłem na Windę z konieczności ... tu cała robota trwała 15 min (tzn. konfiguracja sieci)...
ostatnia rzecz jaką zrobiłem to powtórnie "powalczyłem" z MTU na FreeSCO + stacje robocze - skutek ŻADEN ... nadal nie ładuje niektórych stron nawet w Links`e na FreeSCO...
... już nie mam pomysłów ...
niech mi ktoś napisze że u Niego na "FreeSCO" + "NEO+ " wszystko jest OK ...

Tytuł:
drogie ludziska ... wreszcie się udało ...

to jednak była sprawa MTU... a dlaczego mi to nie działało na początku ... ?
hmm jak zwykle powód był błachy :wink:
... otóż na wszystkich stacjach roboczych karty sieciowe były "wielekrotnie" konfigurwane, a zatem wpisują w DRTCP021.exe wartość MTU nie zauważyłem - debil ze mnie 8O - że ma tą samą kartę w "rożnych wersjach" hehe - np. Realtek RTL8139... #2;czy Realtek RTL8139...#3 itd...
...więc jak dopiero ustawiłem MTU do tych wszystkich #2; #3 itd. - TO ZADZIAŁAŁO ... może należało się "wstrzelić" z ustawieniami do tej właściwej konfiguracji ale ja już nie miałem siły myśleć :cry:
... na koniec ustawiłem jako domyślną bramę adres servera z którego otrzymuję IP (choć prawdopodobnie nie jest to wcale potrzebne) ... NO WRESZCIE WSZYSTKO IDZIE JAK NALEŻY - uffffff
...kochane FreeSCO śmiga... jak fajnie

zdrówka życzę wszystkim ;-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.