Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 7 sierpnia 2025, 06:26

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
:oops: po zgraniu obrazu dyskietki freesco 0.2.7moge wpisac jedynie setup a po załadowaniu sie ramdiska i kernela tagiego typu texty:
staring [linux]
staring sys/klogd on tty3... done
montig bot device fd0... done
cant stat directory/mnt ruter
mnt/router/r_*: no sachfile or directory
exec:/mnt/router/rc/rc_init:no soutch file or directory
.:cant open/ etc/system.cfg

mogłem coś w tym tekscie pochrzanić bo przepisywałem to na papier a potem tutaj
pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź

Tytuł:

Zrób nową dyskietkę z freesco :)

Podrawiam

Tytuł:
robiłem kilka razy zanm napisałem tego posta i szukałem informacji na forum niestety nie spotkałem posta z takim samym problemem robiłem również scandisk pod dosem też nie pomogło może mam nieprawidłowy obraz dyskietki a może przyczyną jest robienie obrazu pod windą XP? nie wiem? poprostu opadają mi ręce
PS
obraz dyskiedki zciągałem z różnych miejsc i po zgraniu każda dyskietka zachowuje się tak samo :cry: :(

Tytuł:
PGF

jedyne wytlunaczenie stacja nie jest fd0 (a:) tylko fd1 (b:) musi byc podlaczona na koncu kabla za przeplotem.

Tytuł:
zciech pisze:
jedyne wytlunaczenie stacja nie jest fd0 (a:) tylko fd1 (b:) musi byc podlaczona na koncu kabla za przeplotem.
Dzieki za podpowiec stacja jest na kablu z przeplotem poszedlem na innego kompa ( a nawet byłem na dwuch) i tam bylo wszystko OK czyli przyczyna chyba tkwi w stacji dyskietek jak narazie jeszcze nie mam kasy aby ja wymienic ale jesli juz to zrobie to napisze i potwierdze lub nie, ze to przyczyna stacji FDD
Pozdrawiam wszystkich

Tytuł:
Witam ponownie
Okazuje sie ze po wymianie stacji dyskietek wszystko działa jak należy z wyjątkiem konfiguracji jakos nie moge sobie z tym poradzić robie wszystko zgodnie z instrukcją wykonuje to wszystko punkt po punkcie i niestety po wrzuceniu dyskietki na serwer pod ktory podlaczone jest sdi i nie laczy z netem prubuje ale nie daje rady mozer ktos ma bardzo szczegulowy opis bylbym wdzieczny o przeslanie go lub podanie adresu stronki.
Objawy na sdi są tego typu:
po zainstalowaniy sie freesco zapalają się kontrolkiwszystkie trzy ze strazłkami od lewej stronie mignie strzałka od wysyłania danych i po jakims czasie zniknę dwie pojawią sie ponownie mignie znowu od wysylania danych i tak powtarza się można powiedzieć bez końca.
Pozdrawiam wszystkich czytających i z góry dzieki za pomoc.

Tytuł:

Bardziej przydatne byłoby, gdybyś podał np. co pojawia się w logach, a nie opisywał "miganie" kontrolek.
Sprawdź dokładnie, czy masz poprawny login i hasło dla SDI, czy podałeś właściwe IP. Czy jesteś pewien, że masz sprawny i właściwy COM?

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony wtorek, 4 listopada 2003, 19:54 przez JurekW, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PGF

prawdopodobnie masz zle wpisane haslo/login do SDI
sprawdz wazne sa duze/MALE litery!!!!

Tytuł:
Dzieki za odpowiedzi, na wersji 2.7 nie powiodło mi sie (niestety) ale za to w tej chwili jestem na wersji 0.3.02 i cyka jak narazie
Pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.