Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 21 czerwca 2025, 21:53

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Jak zrobić, żeby:

1. Gdy uzytkownicy z wewnetrznej sieci maja zapotrzebowanie na pasmo nie wypelniajace calego dostepnego - wtedy hosty z zewnatrz maja przydzielone do lacznosci z serwerem (np lacza sie z www) pasmo rowne pozostalej wolnej czesci (czyli tyle, ile da sie wycisnac nie psujac lacznosci uzytkowniko z wnetrza)

2. Jezeli uzytkownicy z wewnetrznej sieci komunikuja sie ze swiatem mogac teoretycznie wykorzystac cale dostepne pasmo to wtedy pasmo dla hostow z zewnatrz jest przyciane na jakis okreslony max poziom, reszte pozostawiajac sieci wewnetrznej do komunikacji ze swiatem (czyli zeby siec wewn. miala priorytet, a swiat tylko czesc okreslona).

W praktyce chodzi mi to, zeby kiedy tylko mozna to swiat mogl sie laczyc z Apachem na Freesco z predkoscia maksymalna, ale jezeli komp. z wewn. chca korzystac, to wtedy dla swiat-Apache pasmo jest przyciete do okreslonego..

Strasznie to zamotalem :/. Ale tak to jest, jak sie wie czgo sie chce, ale nie ma sie o tym pojecia :-)..

Jezeli ktos bedzie w stanie mnie zrozumiec i mi pomoc, to bardzo dziękuję.

Tytuł:
Użytkownik

pytanie sprowadza się do jednego: jak przyciąć transfer Apachowi/FTP/SMTP ?

Tytuł:
mat1l9s pisze:
pytanie sprowadza się do jednego: jak przyciąć transfer Apachowi/FTP/SMTP ?

Zasadniczo tak, ale z taki warunkiem, ze przycinac tylko wtedy, kiedy trzeba. A jak nie to niech leci na maksa.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.