Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 17 czerwca 2025, 16:37

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Witam

OK, nie bede owijal w bawelne :)
Z FreeSCO spotkalem sie wczoraj pierwszy raz i to dlatego ze zmusila mnie do tego sytuacje, padl mi dysk w serwerku udostempniajacym net z modemy kablowego i stwierdzilem ze system ktory miesci sie na dyskietce bedzie najlepszym rozwiazaniem.

Ale, no wlasnie okazal sie ze calkowicie nie mam pojecia jak to skonfigurowac :(
Z zrzuceniem go na fdd poradzilem sobie bez wiekszych problemow, ruszyl i wszystko jest ok ale teraz chcialbym go tak skonfigurowac aby udostepnial net.

Do kompa w ktorym ma zaistniec owy system operacyjny (freesco) ma wrzucone dwie sieciowki, do jednej dochodzi polaczenia z modemu kablowego a druga ma go wypuszczas na huba gdzie nastepnie beda podlaczone inne komputery.
Przejrzalem juz cale forum i nie znalazlem rozwiazania mojego problemu :(, czytalem takze na stronie teks o konfiguracji wlasnie takiego kompa ale powiem szczerze ze nie zabardzo wiem co wpisac w te miejsca gdzie autor podal cos takiego xxx.xxx.xxx.xxx :(

Wiec tu moja prosba, jesli ktos moglby mi podeslac jakis manual jak to zrobic albo chociaz wydlumaczyl tak na chlopski rozum artykul ze strony www.freesco.arx.pl, to bylbym naprawde bardzo wdzieczny.

Z gory dziekuje za pomoc :)

RafaU

Tytuł:
MODERATOR

Znajdz to w FAQ

MODERATOR

alphaX pisze:
Witam
Wiec tu moja prosba, jesli ktos moglby mi podeslac jakis manual jak to zrobic albo chociaz wydlumaczyl tak na chlopski rozum artykul ze strony www.freesco.arx.pl, to bylbym naprawde bardzo wdzieczny.

RafaU

masz tu stronę z manuala do Freesco:
http://www.freesco.org/freesco/p4.shtml

szczególnie powinieneś zwrócić uwagę na opis "ethernet to ethernet".... powinno ci to wyjaśnić wszystkie wątpliwości...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.