Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 21 czerwca 2025, 23:00

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Elo nieawno mialem problem z freesco otoz freesco nie widzal mojej karty sieciowej Realtek 8139. Jeden pan wlasie niedawno mi powiedzal zebym sciagnol moduly do niej oraz zmienic port I/O na 0 oraz przerwanie IRQ tez 0. Nagralem znow nowe freesco rawraitem ale pod windowsem i nagralem ten plik do router/def. Ok teraz chce sprawdzic czy dziala wkladam dyskietke do mojego kompa( nie podlaczony jest sdi nic tylko mam karte sieciowa podpieta kablem do huba) no i sie wlancza Wczytuje ramdisk az tu nagle pisze:
Boot faild please change disks and press a key to continue.
i teraz moje pytanie czy to jest przez to ze ni emam podlaczonego sdi??
Jak nie przez to to co?? wiele razy formatowalem dyskietke i nagrywalem od nowa i nic, co robic?? licze na was poniewaz chchialbym se wrescie pograc w gre (multiplayer) ale niestety teraz nei moge poniewaz ciagle gubie pakiety itp. Pozdrawiam all:D

Tytuł:
moim skromnym zdaniem coś skopałeś przy tworzeniu dyskietki startowej...

skoro nawet ci nie odpala i pisze BOOT FAILED to napewno coś nie tak z BOOTSECTOREM albo z samym napędem FDD.

Sprawdz czy masz to samo z dyskietką startową np. WIN98.

napisz jak sie zachowuje fdd.

modules.gz ??
może tam cos pokopałeś
ozcywiście obraz dyskietki tez jest do bani

Tytuł:
No ale koledzy mozecie mi powiedziec jak sie dokladnie tworzy ta dyskietke pod dosem mozlie pod windowsem jest cos skopane mam ten program takze pod dos powiedzcie mi bardzo wyraznie co wpisac itp. no i czy do DEF mam tylko wgrac rtl8139.o ten plik z modules?? Pozdrawiam

na www.freesco.pl jest to łopatologicznie napisane, bez żadnych zawiłości wystarczy jedno polecenie

Tytuł:
no tak wszystko jest teraz ok. Ale oczywiscie wyskakuje mi blad ze nie widzi karty siciowej i tera zmoje ptanie jak nagrac ten modul do mojej karty?? Realtek 8139. znalazlem ten plik rtl8139 w modules i on jets do mojej karty sieciowej. I jak go nagrac na dyskietke bo jak wgram w windowsie porostu kopiuj- wklei to wyskakiwal mi wlasnie ten blad BooT failed. Pozdrawiam
P.S- oczywsice w instrukcji pisz ejak to nagrac ale to jest po anglieksiu a ja sie nie znam.

Tytuł: re
Sprobuj moze najpierw pod windowsem wrzucic ten plik w inne miejsce, a pozniej w samym linuxie przeniesc go do katalogu w ktorym powinien sie znajdowac. Z drugiej strony wyglada to jakby twoj łydołs kopiowal plik na pierwsze, kluczowe sektory dyskietki, napisujac go tym samym na plikach startowych io.sys i msdos.sys, jest to dziwne ale moze sie tak zdazyc, wszakrze pod windowsem ich po prostu nie widac, wiec moze nalezaloby sterownik skopiowac na dyskietke juz w czystym DOSie... neverminds

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.