Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 21 czerwca 2025, 12:19

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Witam!

Mam takie pytanko czy coś trzeba ewentualnie zmienić w konfiguracji freesco, gdy przechodzę z DSL 512 na DSL 1 wiem, że np. musze w Justice zmienić, ale to umiem.
A jeszcze ile osób może teoretycznie pociągnąć DSL 1 tak żeby chodziło dobrze.

Z góry dziękuję.

Tytuł:
Użytkownik

Na pewno zmieni sie maska podsieci dla eth0, zamiast 1 zewnetrzny IP bedzie az 5 zewnetrznych IP i tutaj masz teraz dwie mozliwosci - albo wszystkie zew. IP przypiszesz do eth0 (musialbys poszukac na forum o tworzeniu aliasow bodaj eth0:1, eth0:2 etc...) albo poczytac tutaj http://freesco.deal.pl/viewtopic.php?t=3468 i jeden zewnetrzny IP przypisac userowi. Poza tym na pewno trzebaby pozmieniac wartosci zmiennych w justice'ie... na razie wiecej do glowy mi nie przychodzi.
A jesli chodzi o osoby..hmmm.... poniewaz sam jestem wybredny to wiecej jak 20 bym nie podpinal... ale wiem ze sa duzo wieksze sieci na takich laczach...

Tytuł:
Widzę, że to nie będzie takie proste jak mi się wydawało, ale jak już mi podłączą DSL 1 to wtedy się odezwę na forum i mam nadzieję, że sobie z tym jakoś poradzę.

Ale mam jeszcze dwa pytania zainstalowałem sobie apache i apache-awstat, bo chciałbym mieć statystyki, ale nie wiem jak je mam obejrzeć.

Drugie pytanie to jak zrobić żeby na linka dla użytkowników sieci mogli wejść tylko jej użytkownicy chodzi mi o ludzi z mojej sieci, a skądś indziej żeby im wyskakiwał komunikat, że to jest miejsce tylko dla użytkowników sieci.

Tytuł:
Użytkownik

Co do pierwszego pytania to w samej konfiguracji to wystraczy ze zmienisz ip i maske na ta nowa w (252 na 248 maska ) i ruszy tak samo jak dsl512 a jak sie bedzie wieszac to masz juz linka podanego wczesniej , ps mi chodzi dsl 1 na 60 userow z justice 3.5.6 beta nic nie edytowalem tylko prg zmniejszylem i przyzwoicie dziala, dzienne transfery mam np wczoraj 2,5 gb download 477mb upload .

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.