Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 19 września 2020, 07:12

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela, 28 marca 2004, 19:29 
Gdzie mam dopisać blokowanie GG i czatów (interia, wp, onet, ...) komendy z faq freesco i działają.
ipfwadm -I -i deny -P tcp -S 192.168.0.0/24 -D any/0 443
ipfwadm -I -i deny -P tcp -S 192.168.0.0/24 -D any/0 1550
ipfwadm -I -i deny -P tcp -S 192.168.0.0/24 -D any/0 8074
ipfwadm -I -i deny -P tcp -S 192.168.0.0/24 -D any/0 5010:5020
ipfwadm -I -i deny -P tcp -S 192.168.0.0/24 -D any/0 14011:14012
ipfwadm -I -i deny -P tcp -S 192.168.0.0/24 -D any/0 5579:5581
ipfwadm -I -i deny -P tcp -S 192.168.0.0/24 -D any/0 14003
ipfwadm -I -i deny -P tcp -S 192.168.0.0/24 -D any/0 10003

po dodaniu do /mnt/router/rc/rc_user w sekcji 1 wywala mi błąd
i nici z freesco. Ponowna instalacja... Czy coś zrobiłem nie tak :cry:
A może wpisać reguły w innej sekcji?
Proszę o pomoc
Z góry Sedeczne dzięki


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 28 marca 2004, 22:03 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 marca 2003, 16:32
Posty: 373
Lokalizacja: Katowice
W FAQ wyraznie pisze ze polecenia nalezy dopisac w rc_user w sekcji firewall... Wiec nie wiem dlaczego wywala jakis blad... Moze jakbys napisal dokladnie co za blad "wyskakuje" byloby latwiej okreslic co jest nie tak... Zastanawia mnie przy okazji dlaczego po bledzie masz nici z freesco i musisz je ponownie instalowac... Wystarczyloby wyedytowac rc_user i wykasowac wpisy... A jesli mimo wszystko nic nie jestes wstanie zrobic i masz przy okazji freesco na hdd to wystarczyloby zrobic nowa dyskietke freesco i je odpalic a nastepnie podmontowac dysk i wowczas wyedytowac rc_user a dalej zrestartowac freesco z hdd...
Moze masz juz wpisane jakies regulki z ktorymi "gryza" sie powyzsze wpisy...
BTW... czy jak wpiszesz te komendy w konsoli to tez wyskakuja bledy?

_________________
Pozdrawiam :wink:
Przemek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl