Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 czerwca 2025, 23:19

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość

Witam
Posiadam freesco 0.3.2 na sprzecie (laptopie) 486DX4 75 Mhz 20MB RAM dysk 800 MB . Odpalone mam tam blokowanie portow spod ipfwadm , iptraf , lecz chcialbym wrzucic tam shapera i justice , lecz na 032 nie znalazlem wersji tshapera , bo kazda ktora chce instalowac ma jakis "syntax error" przy instalacji i nie idzie.
Chcialbym wiec wrzucic na ten sprzet red hata 6 (oczywiscie tylko txt , bo x'y raczej nie pojda ;-) ) i tak samo (wiem ze zamiast ipfwadm ma iptables) blokowac wszystko i tylko odblokowac userow i im konkretne porty , miec serwer www, mc , cos takie samo jak iptraf z freesco , oraz moc przyciac transfery userom i wrzucic jakiegos sniffera (z freesco sniffit). Czy moglby mi ktos podac strone jak najlepsza jak skonfigurowac takiego red hata nazwy programow i jak je skonfigurowac , ktore oddawaly by pelnie wrazen , albo byly jeszcze lepsze od: iptraf,shaper,justice i inne przydatne na serwerze.
Jak to w laptopie nie mam cdroma i karty pcmcia (jesli ktos wie skad sterowniki do kart pcmcia dla redhata) I cdrom mam taki pudelko metalowe z osobnym zasilaniem i w nim jest zwyczajny cdrom to jest podpinane do LPT (portu drukarki) wie kto skad sterowniki do tego wziac , albo jak przy jego pomocy instalnac redhata , albo czy jak zainstaluje na innym kompie na tym dysku redhata na procku pentium 100 to pojdzie na 486dx4 , czy musze na 486 instalnac innym , ale za drivery i sposob instalacji z tym cedekiem bede bardzo wdzieczny.

Troche sie rozpisalem , ale bedzie wielkie THX dla tego kto mi z tym wszystkim pomoze.

Pozdrawiam
psychol0@go2.pl

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.