Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 15 grudnia 2017, 12:07

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela, 23 maja 2004, 22:05 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 23 maja 2004, 22:03
Posty: 128
Lokalizacja: Radom
Witam ...

Mam takie małe pytanie . Mianowicie chce zrobić z Freesco tylko i wyłącznie BRIDGE nic więcej ( no morze postawić na nim FIREWALA ale o tym później ) .
I stawiam tego BRIDGE na Freesco i mam i mi nie działa . Robie BRIDGE w następujący sposób
setup (enter) (enter) [wybieram opcję B – BRIDGE ] i tam mnie się pyta o adresy kart daje 0 bo mam na pci obydwie (enter) zapisuje zmiany i resetuje serwa aaa i opcja 211 jest na Y
Po resecie w IFCONFIG pokazuje eth0 0.0.0.0 broadcasr 0.0.0.0 netmask 0.0.0.0
ROUTER tylko i wylacznie lo czyli 127.0.0.0 nic pozatym a w IPFWADM nic totalnie nic ( no tu to zroznumilale ) .
A objawy są takie że BROADCAST mi działa ale PING już nie CZy ktoś wie czego to morze być przyczyna .
Karty są sprawne na 100% ( postawiłem router i hulają ) sam już nie wiem co morze być czy ktoś wie co trzeba zrobić


Ps.
Przeszukałem archiwum i nic nie znalazłem ( no sercz ) na forum :(((


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 24 maja 2004, 01:14 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 8 marca 2004, 23:29
Posty: 1177
Lokalizacja: miasto Świętej Wieży
a poustawiałes adresy tych kart?

_________________
Pozdrawiam

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 24 maja 2004, 10:20 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 23 maja 2004, 22:03
Posty: 128
Lokalizacja: Radom
Hy wiesz jak zakładałem na FREESCo bridge ( tylko i wyłącznie to )
to w konfiguracji nie pyta ci się o podanie IP dla poszczególnych kart sieciowych
chodzi mi tu o konfiguracje SETUP (enter) (enter) [teraz masz wybór z pośród 4 opcji (jak dobrze pamiętam) wybierasz B - BRIDGE] (enter) i tylko ustawiasz przerwania kart IO .Po resecie kompa ifconfig pokazuje tylko eth0 i eth1 0.0.0.0
Nawet jak dałem zaawansowane i tma ustawiłem IP dla kart to po resecie to samo :((


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 24 maja 2004, 23:03 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 marca 2003, 16:32
Posty: 373
Lokalizacja: Katowice
A czy wogole wykrywa Ci te karty poprawnie? Moze brakuje Ci do nich soft'u?... Wowczas musialbys szukac plikow z driver'ami. Ewentualnie sprobuj poprzestawiac karty w slotach bo moga sie dwie naraz "gryzc" ze soba i wowczas to bedzie problem sprzetowy a nie programowy...

_________________
Pozdrawiam :wink:
Przemek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 24 maja 2004, 23:41 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 23 maja 2004, 22:03
Posty: 128
Lokalizacja: Radom
TAK wykrywa bo też o tym myślałem jak mi w IFCONFIG pokazało takie adresy dal eth0 i eth1 ( zresztą to jak to jest to znaczy że jest karta wykryta ) a sprawdziłem to tak że postawiłem ROUTER i wszystko chodziło rutowal mi miedzy dwoma podsieciami ALE takie rozwiązanie ODPADA :(((( totalnie

ale dzieki za pomoc jak mssz jakeis pomysły to wal
dzieki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 14 czerwca 2004, 14:07 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 23 maja 2004, 22:03
Posty: 128
Lokalizacja: Radom
oki jusz dziala
poprostu instalnolem odnowa FREESCO 0.2.7

i zaczelo hulac

ale NADAL MAM problem bo niemoge zarzaczac nim hodi mi tu o postawinei firewala :((( rzeby tylko przepuszczac pakiety jakie ja zechce
jak to zrobic WIEK TO


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 8 sierpnia 2007, 13:59 
Offline

Rejestracja: środa, 8 sierpnia 2007, 13:45
Posty: 1
a ja natomiast mam taki problem, postawilem bridge rowniez na tej samej wersji freesco, wszystko dzila, pingi sa i na siec po drugiej stronie bridge i na internet, ale strony sie juz nie laduja he? dns ustawialem 2 rodzaje i taki jak mam na serwerze (208.67.222.222) i standardowe (194.204.152.34)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl