barpat1 pisze:
Problem zapisu nie polega na bledniej sciezce, moj blad ze zle wpisalem w poscie. Nie przeczytałes uwaznie mojego postu, bo skoro pisze w nim ze edytuje plik to raczej sciezke prawidlo wpisuje. F3 pod MC pokazuje zmiany w pliku i niby wszystko jest Ok tylko ze po restarcie ich nie ma.
W tym jest problem!!!
Przeczytałem twój list dokładnie, zaś ty mojej odpowiedzi chyba nie. Nie odrobiłeś też pracy domowej i nie przeczytałeś paru opracowań na temat Freesco. Nie popisałeś się też precyzją wypowiedzi.
Najczęstszym problemem jest edytowanie przez admina plików w /etc (które są w ramdisku, a więc po reboocie znikają) zamiast w /mnt/router/etc, dlatego podejrzewałem, że edytujesz niewłaściwy plik.
Gdybyś przeczytał FAQ (choćby tylko) to postarałbys się o podkreślenie tego, że edytujesz właściwy plik. Jeśli faktycznie edytujesz właściwy plik, w co wątpię, drugą możliwością jest zamiast rebootu reset, wówczas są małe szanse na faktyczne zapisanie pliku (dysk zrobi się read only). Ewentualność trzecia to problemy z partycją, co należałoby skonfrontować w logach.
Stawiam jednak na to pierwsze.