witam...
Dopiero zaczym w tym temacie, zaczeło się od tego,że chcę postawić sobie router i mam problemy, próbowałem już wielu mozliwości szczegulnie z windowsem i zruzumiałem po jakimś czasie ,że to jest wielką porażką budować Router na Windowsie:( Jak zacząłem przeglądać strony z tematyką Linuxową , to aż się zdziwiłem ,że wiele nietrzeba

Nawet wielu znajomych mi polecało "Router tylko na Linuxie jest naprościej postawić" , częściowo się zgadzam z tym , zacząłem zabawe z freesco i było fajnie do momentu , jak przeczytałem ,że Freesco nie obsługuje modemów USB

to mnie trochę znurtowało...
uffff... konkrety....
Chce postawić router do neostrady i mam problem, Freesco mieści się na 1-nej dyskietce i dla mnie jest prosty. Jak zacząłem się wczytywąć w NND jest bardziej rozbudowany i bardziej skomplikowany w instalacji...
Potrzebuję kogoś kto by mi mógł podpowiedzieć krok po kroku jak to zainstalować, przeglądałem jakieś opisy konfiguracji , ale są dla mnie trochę niezrozumiałe. Potrzeję pomocy jakie pliki dobrać do kompletnej instalacji, oraz jak skonfigurować tą dystrybucję do moich potrzeb , mianowicie chcę aby część komputerów w lanie miała net, a część nie, poztym aby wszystkie się widziały w lanie. Każdy komp ma system typu Wingroza począwszy od "98" do "XP".
Dodam,że teraźniejszy Router chodzi na windowsie i się często restartuje i to jest moim powodem do zmian...
Pozdrawiam !!!
Kosmitaa@tlen.pl lub
GG4515600[/b]