Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 czerwca 2025, 08:03

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Stawiałem srerwerek FTP na freesco no i przypadek nieziemski. Freesco dobrze skonfigurowalem po sprawdzeniu "wszystkiego" rozłączyłem i zaniosłem na odpowiednie miejsce (strych). Podłączyłem i gonie na dół sprawdzić czy działa. Mija 5 min... NIC. Nawet pingi nie idą. Znoszę podpinam monitor klawiature... Działa :? No to jeszcze raz po schodach na górę i na dół... NIC

Chodziło o monitor. Bez podłączonego monitora komp nawet nie ruszył. Nawet nie zapiszczał. Z rozwiącaniem przyszedł mi cZyNo.
Napisał mi tak:
Cytuj:
W złączu VGA piny 4, 11, 12 i 15 są odpowiedzialne za identyfikację monitora. możesz zrobić malutką wtyczkę symulującą monitor i spróbować połaczyć je do pinu 10 (masa). choć czasami karta graficzna sprawdza czy podłaczone są żyły kolorów. w takim wypadku pomiędzy piny 1 i 6, 2 i 7, 3 i 8 musisz wlutować rezystorki 75omów

Wtyczka bez obudowy i trzy rezystory kosztowały mnie "aż" 2,20zł.
A problem jest zażegnany.

Tytuł:
A nie wystarczło wyciągnąc grafikę?:)

Tytuł:
Z całą pewnością było by to bardziej na rekę. Nawed bym mogł grafike wystawic na allegro.

Bez grafiki komp piszczy tuz po wcisnieciu czerwonego guziczka z napisem "POWER".

Tytuł:

Bo karte grafiki trzeba w biosie wylaczyc i zaznaczyc aby nie haltowal przy zadnych bledach

Tytuł:
W zasadzie z klawiaturą dało się tak zrobić. Bo można ale z kartą grafiki nie było tak prosto. Więc pomyślałem ze ona musi jakoś czuć monitor. To na górze to jest sposób. Jeśli ktoś napotka podobny problem to ma tu rozwiązanie. U mnie to chodzi od początku sierpnia. :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.