Jacq pisze:
Piotrek- chyba wiem, tylko czy to ma miec kazdy do tego dostęp czy tylko admin?
No każdy oczywiście. Chodzi mo o taki skrypcik w php (no chyba, że można w czymś innym to zrobić), który umieściłbym na stronie głównej sieci i wyświetlał by informacje o pobranych danych (już mogło by być nawet tylko statystyki z bieżącego dnia), pobieranych z plików w katalogu justice/stats. Oczywiście każdy miałby swoje dane pokazane bo sprawdzałby najpierw numer IP i na podstawie jego pokazywał by odpowiednie dane.
[OT] Może się komuś przyda, jak już gadamy o php.
Do "spersonalizowanej" stronki z opłatami użyłem takiego skrypciku (pomógł mi serwis webcity.pl - bo ja nie mam pojęcia o php

):
<?
if($_SERVER[REMOTE_ADDR] == '10.1.1.82'){
header('Location: oplaty/82.htm');
}
if($_SERVER[REMOTE_ADDR] == '10.1.1.86'){
header('Location: oplaty/86.htm');
}
if($_SERVER[REMOTE_ADDR] == '10.1.1.88'){
header('Location: oplaty/88.htm');
}
else($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
echo "Brak danych.";
?>
Taki kod wkleiłem do strony www/oplaty.php, a pozostałe pliki z opłatami dla każdego usera umieściłem w katalogu www/oplaty/xx.htm , gdzie xx to koncówka adresu IP. Dodatkowo zrobiłem "protezę" w postaci blokady źródła i prawego kliknięcia myszką na stronie oplaty.php - wiem, że lipa ale komu by się chciało z tym bawić

.
Kolejną zabawkąm którą umieściłem na stronce głównej jest taka pierdóła

: Witaj {i ktoś tutaj - a konkretnie pierwszy człon domenki komutera} Piotrek. Server ma adres 10.1.1.1 i nazywa się server.blok, a pozostałe kompy to np. piotrek.blok, witek.blok. Skrypt ucina ostatni człon i zostaje piotrek.
<?
$host = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
echo substr($host, 0, strpos($host, '.'));
?>