Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest środa, 2 lipca 2025, 05:09

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Mam pytanie do autora (RaaDaaRa) skryptu Justice 4.4. No chyba, że ktoś inny mi pomoże.
Mam załóżmy 9 userów i chciałbym żeby oprócz wszytkich zebranych danych na jednej stronie zrobić każdemu osobno informację o tym ile pobrał w ciągu dnia, tygodnia, miesiąca. Jak wyciagnąć taką jedną linikę ze strony Statystyki transferow downloadu skryptu JUSTICE w wersji 4.4?

Tytuł:
PGF

W katalogu /www/justice/stats/ są pliki z nazwami jako adres IP. Każdy plik to jedna linijka z cyframi, oddzielone spacją. Pierwsza liczba z lewej to dzienny download, druga tygodniowy, dalej miesięczeny i całkowity. Dzienne statystyki kasowane są o północy, lub przy pierwszej aktywności (w przypadku trybu uśpienia), tygodniowe analogicznie w niedzielę itd.

Tytuł:
Ekhm... a, że tak powiem :lol: , mógłbyś zrobić taki motyw w postaci pliku php?, który by pokazywał informacje o pobranych danych dla jedengo z użytkowników? Troszkę nie mam pojęcia o php, jeśli nie - to trudno.

Tytuł:
PGF

Piotrek pisze:
Ekhm... a, że tak powiem :lol: , mógłbyś zrobić taki motyw w postaci pliku php?, który by pokazywał informacje o pobranych danych dla jedengo z użytkowników? Troszkę nie mam pojęcia o php, jeśli nie - to trudno.

Ojej... ja wogóle nie mam pojęcia o PHP, natomiast jeżeli będę potrzebował tego pojęcia, postaram się poznać PHP. Tobie też się to przyda :D

Tytuł:
MODERATOR

hmmm postaram sie zrobic funkcjonalną stronke w php do obsługi justice. Na razie musze poznac tą wersję 4.4 ja używam 3.3. Radar czy moge liczyc na informacje i pomoc zwiazaną z justice?

Obrazek

Tytuł:
PGF

Jacq pisze:
hmmm postaram sie zrobic funkcjonalną stronke w php do obsługi justice. Na razie musze poznac tą wersję 4.4 ja używam 3.3. Radar czy moge liczyc na informacje i pomoc zwiazaną z justice?

Pewnie. Lecz po primo najnowsza wersja to 4.5, sekundo - kończę testowanie wersji 4.6.

Tytuł:
Jacq - mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi 8) .

RaaDaaR pisze:
sekundo - kończę testowanie wersji 4.6

Czy będzie dostępna na Freesco 0.3.2??

Tytuł:
MODERATOR

najpierw zrobie cos prostego dla każdego pod 3.3
Jak juz bedzie wersja 4.6 to daj mi znac, powiesz mi co ona portafi ;)
Piotrek- chyba wiem, tylko czy to ma miec kazdy do tego dostęp czy tylko admin?

Obrazek

Tytuł:
Jacq pisze:
Piotrek- chyba wiem, tylko czy to ma miec kazdy do tego dostęp czy tylko admin?

No każdy oczywiście. Chodzi mo o taki skrypcik w php (no chyba, że można w czymś innym to zrobić), który umieściłbym na stronie głównej sieci i wyświetlał by informacje o pobranych danych (już mogło by być nawet tylko statystyki z bieżącego dnia), pobieranych z plików w katalogu justice/stats. Oczywiście każdy miałby swoje dane pokazane bo sprawdzałby najpierw numer IP i na podstawie jego pokazywał by odpowiednie dane.

[OT] Może się komuś przyda, jak już gadamy o php.
Do "spersonalizowanej" stronki z opłatami użyłem takiego skrypciku (pomógł mi serwis webcity.pl - bo ja nie mam pojęcia o php :oops: ):
: [/] [] ()
<?
if($_SERVER[REMOTE_ADDR] == '10.1.1.82'){
header('Location: oplaty/82.htm');
}
if($_SERVER[REMOTE_ADDR] == '10.1.1.86'){
header('Location: oplaty/86.htm');
}
if($_SERVER[REMOTE_ADDR] == '10.1.1.88'){
header('Location: oplaty/88.htm');
}
else($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
echo "Brak danych.";
?>

Taki kod wkleiłem do strony www/oplaty.php, a pozostałe pliki z opłatami dla każdego usera umieściłem w katalogu www/oplaty/xx.htm , gdzie xx to koncówka adresu IP. Dodatkowo zrobiłem "protezę" w postaci blokady źródła i prawego kliknięcia myszką na stronie oplaty.php - wiem, że lipa ale komu by się chciało z tym bawić :wink:.

Kolejną zabawkąm którą umieściłem na stronce głównej jest taka pierdóła :lol: : Witaj {i ktoś tutaj - a konkretnie pierwszy człon domenki komutera} Piotrek. Server ma adres 10.1.1.1 i nazywa się server.blok, a pozostałe kompy to np. piotrek.blok, witek.blok. Skrypt ucina ostatni człon i zostaje piotrek.
: [/] [] ()
<?
$host = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
echo substr($host, 0, strpos($host, '.'));
?>

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.