Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 11 grudnia 2018, 07:08

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota, 28 sierpnia 2004, 12:33 
Witam.
Wyczytałem, że na Freesco (0.2.7) nie działają karty radiowe.
Pytanie jak w temacie: jakiesą inne sposoby na zlikwidowanie połączeń kablowych?

Słyszałem o takich możliwościach:
1. dodatkowy komp w którym bedzie radiówka, podłączony do Freesco kablem
2. wykorzystanie linii energetycznej.

I to chyba w zasadzie wszystko..
Pierwsza metoda wymaga niestety drugiego komputerka, a to jest spore ograniczenie.
O drugiej wiem bardzo niewiele - tylko tyle że są wtyczki do gniazdka, które wkładam w jednym pokoju, sygnał idzie kablami instalacji elektrycznej i w drugim taka wtyczka odbiera sygnał.
Wie ktoś coś więcej o tej metodzie? Gdzie mogę kupić takie wtyczki i czy sygnał będzie w znaczny sposób zniekształcony?

Dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam.


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 28 sierpnia 2004, 13:04 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
1. Kupić AP i wykorzystać go jako bezprzewodowy hub (switch)
2. Widziałem takie przejściówki na linię energetyczną, ale drogie to było...

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 1 września 2004, 18:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 17 stycznia 2004, 22:15
Posty: 129
takie przejsciowki widzialem z DEEL'em Latitude 800.
chcesz miec domową siec WLAN. ja uwazam ze jezeli jest mozliwosc położenia kabla, to kabel jest najlepszym rozwiązaniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 6 września 2004, 15:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 18 marca 2003, 17:25
Posty: 234
radiówka bedzie droga i o wiele gorsza od kabla , nawet przewieszka lepsza niż radio, afee, przerabiałem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 12 września 2004, 17:50 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 13 sierpnia 2002, 11:27
Posty: 823
Lokalizacja: Lubliniec
W tej chwili najtańsze Acces Point'y są w cenie bezprzewodowej karty radiowej - także można śmiało zapiąć Freesco do WiFi.

_________________
Ludzie często, zamiast szukać prostych rozwiązań, komplikują sobie życie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 12 września 2004, 20:10 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 8 marca 2004, 23:29
Posty: 1177
Lokalizacja: miasto Świętej Wieży
Adi a jak chcesz tego dokonać? :lol:

_________________
Pozdrawiam

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 12 września 2004, 21:22 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 marca 2003, 16:32
Posty: 373
Lokalizacja: Katowice
Jacq pisze:
Adi a jak chcesz tego dokonać? :lol:
Wykorzystujac odpowiedz Macka i Jego podpunkt pierwszy :)

_________________
Pozdrawiam :wink:
Przemek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 12 września 2004, 21:43 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: poniedziałek, 8 marca 2004, 23:29
Posty: 1177
Lokalizacja: miasto Świętej Wieży
to wiem, myslełem ze koledze chodzi podpięcie karty radiowej do routera

_________________
Pozdrawiam

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 15 września 2004, 20:09 
Np. podpięcie karty siecowej komputera z freesco do access point bezposrednio lub poprzez switch/hub. Access Point bez funkcji routera bedzie tańszy, a Freesco pozwoli lepiej zarządzac siecia niż wbudowany router.


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 14 października 2004, 10:17 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 13 sierpnia 2002, 11:27
Posty: 823
Lokalizacja: Lubliniec
Właśnie tak. :)

_________________
Ludzie często, zamiast szukać prostych rozwiązań, komplikują sobie życie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl