Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 26 lipca 2025, 03:32

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość

jestem od kilku miesiecy poczatkujacym adminem zarzadzajacym siecia 12 komputerow. jak latwo sie domyslic na serwerze mam zainstalowany freesco . tak sie zastanawiam ktora wersja jest lepsza . obecnie pracuje na fresco 0.2.7 jednak jest to stara wersja gdyz sa nowe . mam zamiar skonfirurowac teraz sobie freesco 0.3.3 .czy zmiana wersji przyniesie pozytywne skutki ? czy poprostu zmiana konczy sie tylko numerkiem wersji . i dlaczego grupa z www.freesco.pl nie wspiera wersji 0.3x . i czym one sie roznia od 0.27 . interesuje mnie takze jaka Wy wersje macie zainstalowana :)
za wszelkie odpowiedzi dziekuje :)

moj serwer to pentium 200 mmx 32 ramu i lacze dsl 1 mb

Tytuł:
Honorowy Admin

1. Freesco to nie Windows, a 0.3.x to nie XP.
2. Jak byś pofatygował się przeczytać uzasadnienie PGF, to byś wiedział.

Proponuje NND.Testuje od 2 tygodni i różnice w działaniu są zachęcające.
Tym bardziej że niebawem nowa odsłona.

Tytuł:

widze ze mamy cfaniaka za moderatora .
1. ze freesco to nie windows to wiem mimo ze napisalem ze dopiero od niedawna bawie sie we freesco . ale jakby nie patrzac sa to rozne dystrybucje i wersje serii 0.3x sa wydane pozniej od 0.2.7 i sa nowsze jak napisalem . jesli sa jakies roznice to oczekiwalem odpowiedzi na nie bo szukam pomocy . wiec punkt 1 pana moderatora mnie rozsmieszyl
2. tutaj moze moderator ma racje . znalazlem to kiedys i teraz tez juz znalazlem . szukalem takto na nowej stronie a po poscie weszlem na stara strone i znalazlem juz . chociaz tez znalazlem ze wiekszosc paczek juz zostala przygotowana pod 0.3x na innej stronie . czy nawet tutaj na forum. oczekiwalem pomocy na forum bo mysle ze to wlasnie jest cel i bardzo przepraszam ze o to smialem spytac jednoczesnie zasmiecajac forum pana moderatora .
jrobs umial mi pomoc w pewnym zakresie. moze sprubuje u siebie z NND

a propo jeszcze moderatora , osoba z taka iloscia postow mysle ze powinna sie dzielic wiedza bo napewno ma ja o wiele wieksza ode mnie a nie cfaniaczyc moze pownien zostac nie moderatorem a zajac sie umieszczaniem banerow na stronach.

Tytuł:
A poco odrazu NDD? Może pirotehnik niebedzie odrazu robił z tego serwera pełną gębą. Ja mam freesco 0.3.2 i nie mogę mu nic zarzucić. 0.3.3 podejżewam za wiele się nie różni od 0.3.2.

Tytuł:
Honorowy Admin

pirotehnik pisze:
widze ze mamy cfaniaka za moderatora .
... weszlem ...
...sprubuje ...

Po pierwsze popraw ortografię, po drugie - wystarczyło poczytać, żeby się dowiedzieć, dlaczego nie wspieramy wersji 0.3, a także dlaczego.
Co pewien czas pojawiają się tu tacy jak ty, zaczynając często tak samo jak ty... nieładnie. Jeśli nie nabierzesz chęci do samodzielnego czytania i chęci do poznawania, to nie wróżę ci tu długiej gościny. Nie mówiąc już o odrobinie szacunku do tych, których pytasz.

Tytuł:
MODERATOR

Cytuj:
widze ze mamy cfaniaka za moderatora

Po raz kolejny muszę napisać podobne słowa... Jeżeli zaczynasz od obrażania (jak zwał tak zwał to co robisz) osób od których oczekujesz pomocy to daleko nie zajedziesz...
Jak dla mnie to powinien być PLONK... Ale może młody jeszcze jesteś i się nauczysz... Potraktuj to jako życiową radę 8)

Tytuł:

po raz kolejny prosze o pomoc , wiec czym sie rozni wersja 0.2.7 od 0.3.3. bo jak narazie wyczytalem na forum to tym ze paczki nie sa ze soba kompatybilne

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.