Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 27 lipca 2025, 14:14

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
potrzebuje otworzyc porty tcp 4662 i udp 4672 i jeszcze to :Note that if you have a firewall and want to play online, the
following TCP/IP ports must be open in the outbound direction:
HTTP 80 TCP/IP
HTTPS 443 TCP/IP
MsgConn/IM 13500 TCP/IP
Roomsvr 26600-26699 TCP/IP
The following UDP ports must be opened for game packets, for
the outbound and inbound connections
Game Packets 3658 UDP672 . chyba trzeba to zrobic w port i add ale co dalej to nie wiem sprawdzalem tutaj na forach ale nie znalazlem krok po kroku bardzo prosze o jasną i przejrzystą odpowiedz kompletnie sie na tym nie znam. i jeszcze jedno pytanko co zrobic zeby sie sybciej np torrentami sciągalo czy jest jakas szansa .wielkie dzieki za odp

Użytkownik

vieri12 pisze:
potrzebuje otworzyc porty tcp 4662 i udp 4672 i jeszcze to :Note that if you have a firewall and want to play online, the
following TCP/IP ports must be open in the outbound direction:
HTTP 80 TCP/IP
HTTPS 443 TCP/IP
MsgConn/IM 13500 TCP/IP
Roomsvr 26600-26699 TCP/IP
The following UDP ports must be opened for game packets, for
the outbound and inbound connections
Game Packets 3658 UDP672 . chyba trzeba to zrobic w port i add ale co dalej to nie wiem sprawdzalem tutaj na forach ale nie znalazlem krok po kroku bardzo prosze o jasną i przejrzystą odpowiedz kompletnie sie na tym nie znam. i jeszcze jedno pytanko co zrobic zeby sie sybciej np torrentami sciągalo czy jest jakas szansa .wielkie dzieki za odp

Skoro się nie znasz to masz okazje się poznać :lol:
a na forum to chyba słabo szukałeś, albo wcale, poniewarz gdybyś szukał to byś wiedział że nie chodzi o otworzenie a przekierowanie (forward) portów i można to zrobić przez panel sterowania http://IP_serwera:82

Tytuł:
czyli jak juz mam np 2 otwarte to jak bede chcial przekierowac to mi tamte sie zamkna?? i dalej nie wiem bo jest to dla mnie napisane za trudnym jezykiem

Tytuł:
Użytkownik

vieri12 pisze:
czyli jak juz mam np 2 otwarte to jak bede chcial przekierowac to mi tamte sie zamkna?? i dalej nie wiem bo jest to dla mnie napisane za trudnym jezykiem

ech.... :?
Tyle razy o tym było. Oczywiście można otworzyć porty, stosując odpowiednie bałwan jestem, jest to jednak sprzeczne z zasadami bezpieczeństwa.
Dlatego porty od netu są zamknięte. Należy wtedy przekierować port zewnętrzny na wewnętrzny, nie otwierając go. Działa to w ten sposób, że jak masz uruchonionego np. Tlena i przekier.port 443, to przez ten port wejdzie wszystko co zaprosisz, ale jak wyłączysz Tlena port będzie zamknięty.
Przekierowanie nie zamyka żadnych wcześniej otwartych portów, przekierowanie robi tak jakby tunel pomiędzy serwerem a kompem_usera nic więcej.
Nie wiem czy dobrze to wyjaśniłem, ale jakoś tak to jest :)

Propozycja moja jest taka: poczytaj trochę postów z tego Forum. U góry strony jest przycisk SZUKAJ, wpisz tam forward lub przekierowanie portów i czytaj, czytaj, czytaj... a później zadawaj pytania odnośnie tego co przeczytałeś, a czego nie rozumiesz. OK?
Z mojej strony uważam temat za wyczerpany (przynajmniej do czasu odrobienia lekcji)
Bez urazy, ale ja też nie wszystko pamiętam i muszę szukać, a skoro ja mogę to Ty też. :D

Pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.