Witam wszystkich uzytkownikow Freesco!!!
Pracuje nad paczka z Apache'm 1.3.33 z PHP 4.3.9. Powod, dla ktorego kompiluje nowy serwer WWW jest banalnie prosty - paczka Dingetje z Apache'm 1.3.27 i PHP 4.3.1 posiada bug'a w PHP (
http://pl.php.net/manual/en/function.main.php), ktory wyklucza stosowanie tej paczki na serwerze, ktorym administruje.
Generalnie pakiet w wersji podstawowej jest juz gotowy (no poza tym, ze nie jest jeszcze pakietem jako takim

) i oto co oferuje na chwile obecna:
Apache 1.3.33 z mod_PHP4, a w planach:
- mod_perl
- mod_ssl
- mod_dosevasive
PHP 4.3.9 z:
- gettext
- IMAP, ale bez SSL'a
- ftp
- mySQL
- ttf
- bcmath
- calendar
- exif
Dodatkowo chce uzbroic co sie tylko da w SSL'a. Niewykluczone, ze bede musial skompilowac najnowsza wersje OpenSSL'a, ale najpierw pokombinuje z ta co jest obecnie.
A teraz czego oczekuje od Was... Mam nadzieje, ze powiecie mi, ktore moduly by sie Wam przydaly, a postaram sie je dodac. Jesli to mozliwe, to prosilbym takze o info o tym jak dobrze przygotowac OpenSSL'a, zebym przypadkiem bubla nie wypuscil - w koncu wszyscy chcemy miec bezpieczne serwery.
Pozdrowienia i podziekowania dla morpheus'a i eMTi'ego - bez Waszej pomocy nie udaloby mi sie tak szybko przygotowac nowego Apache'a.