Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 19 czerwca 2025, 10:07

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Witam.
Pisze do was bo nie wstydze sie powiedziec ze NIE MAM POJECIA JAK TO ZROBIC!
Od ponad 10 lat klikam w okienkach Windows i dostalem zadanie zablokowania dostepu do GG przez wyznaczone IP w mojej firmie...
Co wiecej uzytkownicy tych numerow IP maja miec wyznaczona liste stron www na ktore moga zagladac.

Pytanie moje jest takie:

Jak to zrobic? Czy wersja freesco ma tu znaczenie? Gdzie to zrobic - czyli na freesco ktore jest brama dla neostrady, czy jakos inaczej?

Prosze o w miare jasne, krok po kroku przeprowadzenie mnie przez ten problem.

Dziekuje i pozdrawiam.

Tytuł:
Użytkownik

No to poszukaj o freesco 027 i jego konfiguracji opisów jest tu do wyżygania, jak klikasz to kliknij sobie w Szukaj powinno byc gdzies u góry. A jak masz serwer na windzie to możesz zrobić tak:
albo zainstalowac jakiś firewall kazdemu ludkowi na kompie
albo zrobic takie coś na serwerze pod windowsa jest pare takich spraw.

Tytuł:
Użytkownik

Oj Surfer...calkiem konkretna odpowiedz :)
misioohio pisze:
dostalem zadanie zablokowania dostepu do GG przez wyznaczone IP w mojej firmie...
Wersja freesco nie ma znaczenia...Wszystko co chcialbys zrobic wymaga zaznajomienia sie z firewall'em FreeSCO - szczegoly sa na http://zciech.w.interia.pl Jesli chodzi o GG to proponuje sprawdzic dwie "drogi":
1. poszukac w sieci adresy wszystkich serwerow gg (nie ma ich wiele :) ) i poblokowac na serwie dostep do tych IPekow... glowy nie daje ale jest to chyba pula 217.17.41.X gdzie X=82-88 i 92
2. byc moze zamiast blokowac cala siec adresow gg wystarczy zablokowac wszystkim tylko dostep do portow 8074 i 1550... :?
misioohio pisze:
Co wiecej uzytkownicy tych numerow IP maja miec wyznaczona liste stron www na ktore moga zagladac.
No to tutaj wytnij wszystkim internet i zezwol na laczenie sie z konkretnymi stronami - musisz poznac ich adresy IP...
Reguly dopisujesz do rc_user i po kazdym restarcie wszystko "stawia" sie samemu na nowo :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.