Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 14 sierpnia 2025, 03:04

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Do południa wszystko jest ok. Mogę przeglądać www, działa GG, Kaza. Transfer jest na poziomie 10 KB/s. A gdy przyjdzie wieczór (godzina 18 ) to tragedia. Połączenie się zawiesza. Jak zrestartuje Freesco to otworzy się strona i znowu się zawiesza. :cry: :cry: :cry:
Bywają takie momenty że nagle się odwiesi i przez jakiś czas działa ok, potem znowu klapa. Doprowadza mnie to do spazmy. Czy wina leży może po stronie wadliwej płyty głównej, może konfiguracji Freesco (to raczej wykluczam) czy może tepsa leci w ch**a?? Co o tym sądzicie? Aha jak się połączenie wiesza do ping czasami nie przechodzi wcale a czasami przejdą dwa pakiety, trzy się zgubią, potem znowu jeden przejdzie i znowu się trzy zgubią. Sytuacja jest beznadziejna.

Ostatnio zmieniony piątek, 1 listopada 2002, 15:46 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PGF

Wyglada, że wina leży po stronie TPSA.
Ale:
Nie napisałes nic o swojej sieci
podlacz sdi do kompa z win i zobacz czy na nim tez jest taki slaby transfer.
Może to twoi sieciowcy tak wieczorem ciagną ?
Sprawdz iptrafem.

Tytuł:
No właśnie podłączenie do kompa z Win nic nie daje ze względu na to że transfer pojawia się i znika. Wieczorem w jednej chwili jest a za 5 minut nie ma. Bywa też tak że wznawia się "nawet" na dwie godziny. Wczoraj zrobiłem właśnie tak jak napisałeś. To na Win był transfer, przełączyłem szybciutko na sieć i też był przez jakieś diw godziny. Wczoraj właściwie działało najlepiej (mam SDI dopiero tydzień) odkąd mam HISa. Zobaczymy jak będzie dalej. Dzwoniłem do tepsy zje***** ich równo i obiecali mnie przełączyć do czegoś tam innego. Nie dosłyszałem do czego bo mi ojciec krzyczał do drugiego ucha :) . Powiedzieli mi też że jak to nie pomoże to żebym zadzwonił jeszcze raz to sprawdzą całą linię właśnie pod kątem mojego połączenia. A nas w sieci nie ma zbyt wielu bo tylko ja i mój sąsiad. Poza tym jak transferu nie może być z tego powodu że sąsiad ciągnie za dużo bo kontroli przesyłania danych się nie świecą. Jestem coraz bardziej przekonany że to tepsa coś spaprała. Tego posta pisze o 14. Od rana mam piękny transfer. Wszystko śmiga spoko. A dopiero wieczorami kiedy wchodzą modemowcy, właśnie około godz. 18 wszystko się wiesza. Ok. kończę ten mocno przydługawy wywód. Nara i dzięki stary. Jak napisałeś że wydaje Ci się także że to tepsa to mi trochę nerwy przeszły. 3-majcie się.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.