Witam. Od razu mowie, ze patrzylem czy moj problem nie byl tu juz gdzies opisywany, ale nie znalazlem nic co by pasilo.
Moj problem polega na tym, ze freesco nie chce korzystac z dwoch sieciowek naraz. Na jednej mam podpiete chello (pci, wszystko piknie skonfigurowane, karta ok - przepinalem z workstacji), druga biegnie do switcha (stara isa, ale dzialala bez pudla na freesco 0.2.7 z sdi od.. chyba od zawsze

). Gdy podpinam tylko pci, to mam interek bez problemu, pinguje wszysstko jak leci. Gdy podpinam tylko ise to mam pelny dostep do lanu, wszystko tu dziala jak nalezy. ALE kiedy podpinam obie sieciowki naraz to nie dziala ani jedno albo drugie. Freesco konfigurowalem z tego "wizarda" jako ethernet router (w akcie desperacji probowalem tez innych opcji ale jakos nie bardzo mi to szlo). Probowalem najpierw instalowac jedna karte, potem wsadzalem druga, ale nic nie wychodzilo. Jesli ktos spotkal sie juz z tym problemem to bym prosil o jakies w miare proste wytlumacznie lamerkowi jak to mozna naprawic.
Czytalem juz tu, ze to (najprawdopodniej) blad w konfiguracji... ale ja praktycznie nic nie mieszalem, wybralem "e", potem szybki konfig sieciowek, sieci, pozniej same entery, co najwyzej wklepalem "n" jak juz nie bylo odpowiedzi domyslnej i tyle. Myslalem, ze np przypisuje ustawienia sieci nie tym sieciowkom co trzeba, ale specjalnie instalowalem najpierw jedna sieciowke, potem dopiero druga.
Z gory dzieki za wszelkie pomysly/sugestie. Postaram sie dopisac wiecej informacji jakby to nie wystarczalo.