Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 16 czerwca 2025, 21:18

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Witam wszystkich!

Zaczne od tego, ze bardzo sie ciesze, ze istnieje to forum. Tak sie zlozylo, ze przypadkowo zostalem adminem (choc to pewnie za duze slowo) sieci skladajacej sie z 8 kompow i dzialajacej na Dialogu 1Mbit. Po zamontowaniu Dialogowego modemu ktos musial zajac sie postawieniem serwera, a ze nikt inny sie do tego nie palil, ja musialem to zrobic. Wierzcie lub nie, ale jak sie zabieralem do tej roboty, moja wiedza na temat serwerow byla zerowa. Przekopalem jednak forum, dowiedzialem sie jak zainstalowac Freesco i wielu innych niezbednych rzeczy i jakoś poszło. Choc troche sie namęczyłem. Ale teraz wszystko smiga prawie dobrze (ale o tym za chwile).

Pierwsza sprawa - co mozna bezbolesnie usunac z dyskietki z Freesco (0.2.7), zeby zmiescil sie tam Justice?

Natomiast druga sprawa to zwisy serwera. Napisze wiecej jak wyczerpie wszystkie opisane tu mozliwosci. Na razie jestem na etapie sprawdzanie hardwaru (magiczna formula "-vj" juz oczywiscie dopisana :)

Pozdrawiam!

Tytuł:

Witam.
Może skorzystasz z wersji PL.Ma wbudowany justice.

Tytuł:
Użytkownik

Witam...
Najlepiej byloby jakby udalo Ci sie skombinowac jakis niewielki dysk twardy i wowczas przerzucic FreeSCO na hdd... Wtedy masz wieksze mozliwosci rozbudowy i kombinowania... A czy zrobilbys to bez narzedzi Micro$oftu, z Dos'em na hdd czy z dyskietka startowa to juz nie ma znaczenia...
Po przerzuceniu FreeSCO na dysk zmienilbym przede wszystkim jadro na 2.0.40 i dorzucilbym Justice 4.5 - niestety na dyskietce jest to niewykonalne... Przy dobrym konfigu wyeliminuje to zwieszki serwera...
A jesli nie chcesz sie w to na razie bawic to tak jak kolega jrobs polecam FreeSCO Easy PL - Justice juz tam siedzi :) ... Poczytaj tylko troche o nim bo ta wersja jest konfigurowalna w ciut inny sposob...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.