Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 17 czerwca 2025, 19:36

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
w ZASADZIE LAPIE CO JAK , ALE MAM PROBLEM WOGOLE Z USTAWIENIEM MODEMU ZEWNTERZNEGO REQUEST.

wiadomo ze autodetekcja nic nie dala, com jest napewno wlaczony bede to robil na com2, recznie wpisuje port dla modemu w 51, dalej speed w 52 daje rozne , 53 puste, 55 ip ustawiam sobie,

ale modemik po reboocie nie laczy sie z kompem, moze jakis initstring trzeba ale nei wiem jaki moze w tym jest problem,

moze ktos ma doswiadczenei wieksze w tym temacie

kiedys wlaczylem modem wewnetrzny i si eodzywal, robil ktos to na zewnetrznym ?

pozdrawiam

Tytuł:
Honorowy Admin

Mam wdzwanianie na zewnętrznym i działa z palca. Przedtem na wewnętrznym sprzetowym też. Modem nie wiem nawet, jaki jest, po prostu podłączyłem i działa. Wg mnie każdy zewnetrzny modem powinien zostać wykryty, jesli nie, to może jednak coś z modemem nie tak...

Tytuł:
ja jednak mecze si ei mecze modemik wydaje si ebyc oki dtr zapala, autodetekcja we freesco "50" nic nie daje , recznie wpisalem port i speed i ip reszta wolne, moze jakas podpowiedz bo pamietam ze do sdi kiedys tez auto nie dzialalo tu tylko recznie,, byloby fajnie to odpalic, bo ni ema wewnetrznego sprzetowego modemu :(
chyba ze tak jak na www w poradniku jest to wersja dla sdi , a jak to sprawdzic i ewnetualnie jak bezbolesnie podmienic na wersje inna, mam juz sporo pakietow itd i nei chcialbym tego od nowa znowu stawiac :)

Tytuł:
Honorowy Admin

Każda wersja 0.2.7 da się skonfigurować. Oczywiście Freesco trzeba skonfigurować w setupie nie jako dial-up ale jako ethernet router lub print server. Modem zewnętrzny powinien zostac wykryty w czasie autodetekcji, jeśli nie to boje się, że może być jednak z nim coś nie tak...

Tytuł:
zachowuje sie poprawnie , to modem request 33600, czytam wlasnie z emoze potrzebny bedzie jakis specyficzny string zeby go odpalic, odpalony skrypt rc_modem zapal lampke dtr na nim, w systemie mam komunikaty ze nie mozna zainiciowac modemu . probuje roznych stringow obecnie, w tyg najwyzej jakis inny stary modem sprobuje :)

dzisiaj inny modemik zlapalem i dokladnie to samo, modemik cos tam wymienia z kompem co jakis czas, ale w logach dalej ze ni emozna go zainiciowac, moze jaka spodpowiedz jak to sprawdzic , setserialem lub stty ? :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.