Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 19 czerwca 2025, 12:12

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Mam komputer, o szybkości 166 MHz i 32 Ramach z możliwością poszeżenia. Chciałbym z niego zrobić serwer który będzie mniał serwer www, statystyki mrtg, serwer ftp i tutaj chyba z proftpd. I teraz chodzi mi o dobur odpowiednich pakietów np. apache - wiemy że są różne wersje, prawdopodobnie im nowsza tym więcej możeliwości a co za tym idzie większe wymagania. Czy jeśli zainstaluje apache 1.3.31 z freescosoftu to będzie to działać na tym z przęcie biorąc pod uwagę ze mrtg tez tam będzie chodzić. Czy może jakieś apache z mniejszym numerem, nie jest to dla mnie tak ważne, ale php jest ważne i tutaj chciałbym mnieć najnowszą implementacje tego języka. Jeszcze - Czy dobrym pomysłem jest podzielić 4 GB dysk na 0,5 GB na system freesco, 1 GB na strony www z mrtg a reszte na ftp a w przyszłości sambe. Gdzie 0,5 GB i reszta na facie a 1 GB na ext2. Usereów będzie 20. Mysle o freesco 0.2.7 chyba że ktoś napisze argument przemawiający za nowszym, a wszystko to pod Dsl 1Mb/s.

Tytuł:
Honorowy Admin

Stron, opisów i artykułów o Freesco 0.2.7 jest sporo (zacznij lekturę od www.freesco.pl). Wszystko to się da zrobić. I pisząc następne posty nie obrażaj nas swoją ortografią :P

Tytuł:
Dobra dzięki za odpowiedź i przepraszam za błędy, gdy wybierałem drogę mojego życia niemały wpływ na nią miały błędy ortograficzne i inne jakie popełniałem. Dlatego też uderzyłem w stronę matematyki i informatyki, jak widzę i tu trzeba uważać (word nieunikniony, bo słownika nie ruszę, tylko dla obrażalskich). A swoją drogą z prof. Miodkiem rozmawiam, że się Pan obraża? Musze przyznać się do lenistwa, bo wiem, że robię błędy i powinienem puścić to co napisałem przez worda, jeszcze raz przepraszam za urazę. No to Teraz już na worda się obrażajcie.

Tytuł:
Honorowy Admin

Problem w tym, że posty pisane bez dbałości o poprawnośc jezykową są mało zrozumiałe. Dlatego zwykle zwracamy na to uwagę. BTW dysleksje i inne takie nie są żadnym tłumaczeniem, zawsze można w swoje wypowiedzi trochę wysiłku włożyć.
Cytuj:
A swoją drogą z prof. Miodkiem rozmawiam, że się Pan obraża?

No coś w tym rodzaju :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.