Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 29 czerwca 2017, 11:01

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek, 27 listopada 2012, 23:48 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 5 grudnia 2011, 18:05
Posty: 39
Witam
Pierwsze pytanie czy warto? (repozytoria?)
Drugie pytanie o haslo roota. Po zalogowaniu na konto guest brak jest pliku install na pulpicie i standardowe hasla (z pracowni szkolnej nie dzialaja)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 28 listopada 2012, 00:12 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Instalacja stacji roboczej przeznaczonej do pracowni z obrazu 2009 nie ma żadnego sensu. Jeśli chodzi o samodzielną stację roboczą z roku 2010 to jest wersja z kde 3.5, co może być atrakcyjne dla kogoś kto nie może znieść kde 4. Jednak system jest nieco przestarzały i jego upgrade nie będzie możliwy.
Co do haseł, to system z pracowni jest przeznaczony do pracy w domenie i hasła bierze z serwera. Dostępne na początek jest tylko konto roota. Instrukcja podłączenia do domeny jest zawarta w podręczniku użytkownika.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 16 stycznia 2013, 00:05 
Offline

Rejestracja: wtorek, 15 stycznia 2013, 23:57
Posty: 6
mam pytanko do tematu, czy do pracy z serwerem EOS nadaje się tylko instalacja stacji roboczej 2009 czy może wersje 2010 także da się zainstalować, z tego co zdążyłem zauważyć to brak opcji instalacji w liveCD stacji 2010. Wczoraj przeprowadziłem pierwszą instalację systemu (serwera 2010 i stacji 2009) ale jutro pewnie będę robił to ponownie bo już coś nie gra :) prawdopodobnie zgubił mnie pośpiech.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 16 stycznia 2013, 02:13 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Wersja 2009 przeznaczona jest wyłącznie do współpracy z serwerem, stacja robocza 2010 to wersja tylko standalone.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 16 stycznia 2013, 09:22 
Offline

Rejestracja: wtorek, 15 stycznia 2013, 23:57
Posty: 6
dziekuję za rozwianie wątpliwości, niebawem będę miał pewnie nowe pytania :)

pozdrawiam

w sumie to już mam pytanie, jakie jest hasło i nazwa konta do wersji client przy logowaniu z liveCD?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 16 stycznia 2013, 11:35 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Możliwe jest tylko logowanie jako root z hasłem root, pomimo komunikatu o błędzie,potem trzeba skonfigurować stację i można logować się na konta utworzone na serwerze.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl