Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 12 grudnia 2017, 18:11

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela, 22 września 2013, 20:04 
Offline

Rejestracja: środa, 1 sierpnia 2012, 16:28
Posty: 10
Witam,

Posiadam serwer na EOS 2010, wykupiłem sobie domenę w home.pl

Przedtem używałem dynamicznej domeny w noip.com i poczta jak i adres do usług na serwerze odbywał się po tej domenie.

np. gry, teamspeak itp. poczta tez działała w tej domenie. Jednak pamiętanie aby co 30 dni odświeżać domene stało się dosyć męczące.

W panelu noip.com wystarczyło podaj aby cały ruch tej domeny szedł na mój IP serwerka i wsio... śmiga

w home.pl niestety to nie działa...

jest tam opcja przekierowania na ip/host i wspisuje swoj adres IP i przekierowanie dziala jak w noip.com , ale przekierowanie poczty juz nie bo prosi mnie o nazwe hosta, przecież nie mam nazwy hosta skoro dopiero wykupiłem domenę. Wpisze w przekierowaniu poczty domenę z noip.com i wszystko działa, ale nie o to mi chodzi, bo nadal jest uzależniony od noip.com.

Jak mogę przypisać aby ruch w domenie.pl kojarzył się moim serwerem bez znaczenie czy to jest virtualny host w apache, serwer poczty, serwer gry, teamspeak itp


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 23 września 2013, 10:18 
Offline

Rejestracja: poniedziałek, 23 września 2013, 10:01
Posty: 1
Przekierowanie domeny możesz wykonać na kilka sposobów.

Rekord A (czyli czyste przekierowanie po adresie IP) kieruje tylko ruch WWW. Jeśli nie masz adresu hosta, stwórz rekord A w zakładce edycji rekordów (Dodaj rekord A), nazwij go na przykład "poczta.mojadomena.pl" i wpisz adres IP. Następnie w polu "Przekierowanie poczty" w domenie wpisz nazwę tego rekordu "poczta.mojadomena.pl". W ten sposób przekierujesz ruch poczty na adres IP. Możesz też skontaktować się z Biurem Obsługi Klienta i poprosić konsultanta o pomoc w konfiguracji. Trzeba mu tylko wyjaśnić, że potrzebne jest przekierowanie poczty na IP.



Pozdrawiamy,

Ekipa home.pl.
Polub nas na Facebooku: https://facebook.com/homepl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 23 września 2013, 13:18 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7800
Lokalizacja: Słupsk
Wszystko co napisano powyżej działa, ale tylko przy założeniu, że masz stały IP, np. DSL, bo przy ADSL (np. Neostrada) to nie działa.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 25 września 2013, 11:10 
Offline

Rejestracja: środa, 1 sierpnia 2012, 16:28
Posty: 10
właśnie tak jak homepl napisał kombinowalem wcześniej tylko nie tak do konca bo panel niemogl mi przyjąć mx rekordu dla twojadomena.pl mimo że rekord A byl przekierowaniem IP dla twojadomena.pl

opcja z opisem poczta.twojadomena.pl została przyjęta i wsio ładnie ruszyło.

dzięki wielkie.

Macku noip.com używałem tylko na czas konfiguracji usług i prac przygotowawczych. Jak wszystko zaczęło smigac (poczta, vhost itp) na domenie Noip.com zdecydowałem na zakup w home.pl

łącze asynchroniczne 20/4 mbps stale ip of course :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl