Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 23 października 2017, 07:55

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: EoS + PAE
Post: poniedziałek, 8 lutego 2016, 20:35 
Offline

Rejestracja: czwartek, 26 lutego 2009, 01:40
Posty: 86
Witam,

Czy EoS ma wbudowaną obsługę PAE (Physical Address Extension) aby mieć dostęp do większej ilości pamięci niż 4GB?

Najciekawsze jest to, że teraz mam 4x 1GB a mimo to system widzi tylko 3GB... powinien jakies ~3,75 GB.

Tak czy siak mam możliwość wsadzić w serwer do 16GB tylko pytanie... czy mi tyle obsłuży?

Zaznaczam, że BIOS widzi aktualnie pełne 4GB jak i 16GB, ktore mogę mu dołożyć. Czyli to nie wina Chipsetu, a systemu bo wiadomo 32bit ogranicza do 4GB.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: EoS + PAE
Post: wtorek, 9 lutego 2016, 10:31 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Niestety EOS to stary system 32-bitowy. Zobaczy nieco ponad 3GB.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: EoS + PAE
Post: środa, 10 lutego 2016, 01:02 
Offline

Rejestracja: czwartek, 26 lutego 2009, 01:40
Posty: 86
Szkoda... myślałem, że ma PAE...
coś czuje, że dni tego systemu u mnie są coraz bardziej policzone :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl