Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest niedziela, 26 marca 2017, 22:46

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek, 6 sierpnia 2010, 01:24 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
W związku z problemami z serwerem pakietów, repozytorium CDN jest dostępne na razie tylko tutaj:

http://builder.cdn.freesco.pl/

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 21 września 2011, 18:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 2 lipca 2006, 22:22
Posty: 118
Adres nie działa, jest jakies inne repo CDN ?

_________________
Intel D945GSEJT 512MB HDD 1TB ADE-3000


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 21 września 2011, 19:03 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: środa, 24 października 2007, 15:30
Posty: 329
Lokalizacja: Sadowne
Problemy zostały zażegnane i działa:

http://pakiety.cdn.freesco.pl

_________________
Polska Grupa Freesco
medhost - Kompleksowe rozwiązania informatyczne
Przychodnia Optima Koszarska Rudnicka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 9 lipca 2013, 08:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 4 lipca 2005, 11:37
Posty: 115
Lokalizacja: Gdynia
Edit 06,06,2016:

Mirror repo NND/CDN/CDN2:

Pozwoliłem sobie wystawić na świat, aby zapaleni tematem nadal mogli pobrać sobie pakiety :mrgreen:

Adres ostatniego dostępnego repozytorium dla każdej z dystrybucji dostępne są pod tymi adresami:
http://fresco.itgdynia.pl/nnd/
http://fresco.itgdynia.pl/cdn/
http://fresco.itgdynia.pl/cdn2/

_________________
1.) NND 0.2.4 -> PC PIII 800 MHz, 512 MB RAM, 120 GB IDE UDMA 4 [Jest awaryjnie]
2.) Ubuntu 12.4 -> HP NetServer E800 2xPIII@1000MHz, 4GB RAM, 500 + 2x500 GB @ HW RAID I [Był, ale się zestarzał]
3.) Ubuntu 14... -> HP Proliant ML350 G3, Pentium D 3.2 GHz, 4GB RAM, 500GB + 2x500GB@HW Raid I [ciągle działa]


Ostatnio zmieniony poniedziałek, 6 czerwca 2016, 18:31 przez 4Tech, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 08:19 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
4Tech pisze:
Pozwoliłem sobie zrobić mirror dla REPO CDN:
http://enerpol.com.pl/repo/
Ale z góry uprzedzam, póki co wolny transfer! Na tym łączu upload tylko 1 mb :oops:


hej a jest jakis do cdn2 :/ ? dzieki

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 09:22 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 4 lipca 2005, 11:37
Posty: 115
Lokalizacja: Gdynia
No właśnie też to zauważyłem w zeszłym tygodniu i bardzo nad tym ubolewam...
Chciałem sobie postawić CDN2 na testy, żeby się przesiąść i też lipa :evil:


UWAGA!
Moje repo niestety chwilowo nie jest dostępne z racji migracji serwera.
Niestety przeprowadzka biura i chwilowo bardzo ograniczona przestrzeń dyskowa :x

_________________
1.) NND 0.2.4 -> PC PIII 800 MHz, 512 MB RAM, 120 GB IDE UDMA 4 [Jest awaryjnie]
2.) Ubuntu 12.4 -> HP NetServer E800 2xPIII@1000MHz, 4GB RAM, 500 + 2x500 GB @ HW RAID I [Był, ale się zestarzał]
3.) Ubuntu 14... -> HP Proliant ML350 G3, Pentium D 3.2 GHz, 4GB RAM, 500GB + 2x500GB@HW Raid I [ciągle działa]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 7 listopada 2013, 17:02 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
4Tech Nie wiem jak u Ciebie z repo, ale zauważyłem ze "core" , "extra" i "pgf" sa puste, wiec prośba do saturasa o sprawdzenie tego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 13 listopada 2013, 08:54 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 4 lipca 2005, 11:37
Posty: 115
Lokalizacja: Gdynia
U mnie repo jest całe, ale niestety jeszcze nie skończyłem przeprowadzki, a serwo tymczasowe ma za mało miejsca na dysku...

Ale już widać światełko w tunelu :twisted:
Do świąt powinienem skończyć...

_________________
1.) NND 0.2.4 -> PC PIII 800 MHz, 512 MB RAM, 120 GB IDE UDMA 4 [Jest awaryjnie]
2.) Ubuntu 12.4 -> HP NetServer E800 2xPIII@1000MHz, 4GB RAM, 500 + 2x500 GB @ HW RAID I [Był, ale się zestarzał]
3.) Ubuntu 14... -> HP Proliant ML350 G3, Pentium D 3.2 GHz, 4GB RAM, 500GB + 2x500GB@HW Raid I [ciągle działa]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 2 grudnia 2013, 09:22 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 4 lipca 2005, 11:37
Posty: 115
Lokalizacja: Gdynia
Wywaliłem jedną dużą witrynę - a właściwie jej dział download, którego nikt już długo nie używał i uwolniło się 40 GB 8O

Odświeżyłem repozytorium i mirror już jest z powrotem, gdyby kto potrzebował :wink:
Zassało się wszystko, aż się zdziwiłem ile tego jest. :mrgreen:

Dla przypomnienia repo leży pod nowym adresem:
Edit 06,06,2016:

Mirror repo NND/CDN/CDN2:

Pozwoliłem sobie wystawić na świat, aby zapaleni tematem nadal mogli pobrać sobie pakiety :mrgreen:

Adres ostatniego dostępnego repozytorium dla każdej z dystrybucji dostępne są pod tymi adresami:
http://fresco.itgdynia.pl/nnd/
http://fresco.itgdynia.pl/cdn/
http://fresco.itgdynia.pl/cdn2/

_________________
1.) NND 0.2.4 -> PC PIII 800 MHz, 512 MB RAM, 120 GB IDE UDMA 4 [Jest awaryjnie]
2.) Ubuntu 12.4 -> HP NetServer E800 2xPIII@1000MHz, 4GB RAM, 500 + 2x500 GB @ HW RAID I [Był, ale się zestarzał]
3.) Ubuntu 14... -> HP Proliant ML350 G3, Pentium D 3.2 GHz, 4GB RAM, 500GB + 2x500GB@HW Raid I [ciągle działa]


Ostatnio zmieniony poniedziałek, 6 czerwca 2016, 18:33 przez 4Tech, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota, 13 lutego 2016, 23:56 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 4 lipca 2005, 11:37
Posty: 115
Lokalizacja: Gdynia
Niestety musiałem przenieść repo.

Aż się zdziwiłem, ile tam jednak jest ruchu :roll:

Używajcie nadal. Następne zmiany jak będę rozbudowywał serwer.

Pozdrawiam.

Edit 06,06,2016:

Mirror repo NND/CDN/CDN2:

Pozwoliłem sobie wystawić na świat, aby zapaleni tematem nadal mogli pobrać sobie pakiety :mrgreen:

Adres ostatniego dostępnego repozytorium dla każdej z dystrybucji dostępne są pod tymi adresami:
http://fresco.itgdynia.pl/nnd/
http://fresco.itgdynia.pl/cdn/
http://fresco.itgdynia.pl/cdn2/

_________________
1.) NND 0.2.4 -> PC PIII 800 MHz, 512 MB RAM, 120 GB IDE UDMA 4 [Jest awaryjnie]
2.) Ubuntu 12.4 -> HP NetServer E800 2xPIII@1000MHz, 4GB RAM, 500 + 2x500 GB @ HW RAID I [Był, ale się zestarzał]
3.) Ubuntu 14... -> HP Proliant ML350 G3, Pentium D 3.2 GHz, 4GB RAM, 500GB + 2x500GB@HW Raid I [ciągle działa]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl