Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 17 października 2017, 22:25

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek, 6 lutego 2012, 17:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 10 września 2006, 14:44
Posty: 102
Lokalizacja: Planeta Mars
Witam zainstalowalem cdn zgodnie z opisem i mam maly problem nie moge przekierowac portu na adres cdn 192.168.1.1. jak przekierowuje na jakis komputer w sieci to jest ok.

192.168.1.2 2828 2828 dziala
lokalnie
192.168.1.1 3333 3333 nie dziala
probowalem tak
127.0.0.1 3333 3333 i tez nie dziala. prosze o jakas porade.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 7 lutego 2012, 11:00 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: środa, 24 października 2007, 15:30
Posty: 329
Lokalizacja: Sadowne
Ten sposób jest przeznaczony tylko dla komputerów wewnątrz sieci.

Aby otworzyć na zewnątrz port na serwerze należy dopisać do pliku /etc/rc.d/firewall poniżej:

: [/] [] ()
# pingi pozwalamy
$i -A INPUT -p icmp --icmp-type echo-request -j ACCEPT -m limit --limit 1/sec 2>$LOGFILE

$i -A INPUT -p tcp -i $EXTIF --dport 1194 -j ACCEPT 2>$LOGFILE


Podana wyżej reguła otworzy port tcp 1194.
Pozdrawiam, Saturas

_________________
Polska Grupa Freesco
medhost - Kompleksowe rozwiązania informatyczne
Przychodnia Optima Koszarska Rudnicka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 7 lutego 2012, 11:35 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Saturas, otwieranie portu nie jest potrzebne dodatkowo.
Zastanawiam się zresztą po co przekierowywać port na 192.168.1.1 - rozumiem to sam serwer CDN?

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 7 lutego 2012, 17:38 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
ChemiX pisze:
Witam zainstalowalem cdn zgodnie z opisem i mam maly problem nie moge przekierowac portu na adres cdn 192.168.1.1. jak przekierowuje na jakis komputer w sieci to jest ok.

192.168.1.2 2828 2828 dziala
lokalnie
192.168.1.1 3333 3333 nie dziala
probowalem tak
127.0.0.1 3333 3333 i tez nie dziala. prosze o jakas porade.

Może napisz co chcesz zrobić, będzie łatwiej coś doradzić.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl