Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest sobota, 24 czerwca 2017, 04:01

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek, 7 czerwca 2012, 09:19 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
Czy ktoś stawiał CDN na jakimś terminalu w stylu HP T5xxx? Jakieś problemy, uwagi?

_________________
Zawodowo zajmuję się tym: okna Szczecin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 7 czerwca 2012, 13:57 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Skoro da się na alixie to da się na innych pseudo komputerach.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 7 czerwca 2012, 14:32 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
Że się da to oczywiste. Tylko nie chciałbym kupić takiego czegoś a później kompilować od nowa połowy systemu by zadziałało. Skoro taki komputerek kosztuje 80-100zł to lepiej kupić w razie czego coś trochę innego niż rzeźbić godzinami w systemie.

_________________
Zawodowo zajmuję się tym: okna Szczecin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 19 czerwca 2012, 11:50 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
To forum chyba umiera śmiercią naturalną :(
To może inaczej... Ile potrzeba miejsca na instalację CND (w przypadku karty CF)?

_________________
Zawodowo zajmuję się tym: okna Szczecin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 19 czerwca 2012, 12:16 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Podczas instalacji rozpakowuje się jakieś 500Mb
EDIT
A co do terminala to są takie co można podłączyć dysk, tez w podobnej cenie, jakieś 150zeta, ale nie hp tylko WYSE, chociaż i hp pod dysk tez widziałem ale trochę kosztował


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 19 czerwca 2012, 15:49 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: środa, 24 października 2007, 15:30
Posty: 329
Lokalizacja: Sadowne
Na karcie 1GB się zmieści, ale lepiej cos wiekszego.

_________________
Polska Grupa Freesco
medhost - Kompleksowe rozwiązania informatyczne
Przychodnia Optima Koszarska Rudnicka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 19 czerwca 2012, 19:07 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: czwartek, 11 lipca 2002, 10:46
Posty: 1551
Lokalizacja: Szczecin
No to sporo potrzebuje :( Można tanio wyrwać terminale na aledrogo ale z 256 albo 500Mb "dysku". Chyba jednak CDN do moich potrzeb jest zbyt duże. Może trzeba rozejrzeć się na inną dystrybucją :(

_________________
Zawodowo zajmuję się tym: okna Szczecin


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 21 czerwca 2012, 16:42 
Offline

Rejestracja: środa, 5 maja 2010, 22:21
Posty: 34
Uruchomiłem CDN na alixie bez wiekszych problemów ale nie działała mi obsługa USB i co najgorsze to przy właczeniu niceshapera transfer szalał, nie potrafił przepchać więcej jak 6M mimo ze CPU nie był zbytnio zajęty..
teraz mam na alixie odmiane debiana "voyage"
kolega ma mi pożyczyć terminal, będę próbował uruchomić jakiegoś linuxa na nim, dam znać czy mi sie to uda:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl