Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 20 października 2017, 06:56

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: apache
Post: niedziela, 24 stycznia 2010, 14:49 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
jak go zmusic aby wykonywal pliki *.php?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 24 stycznia 2010, 15:08 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Po pierwsze doinstaluj pakiet php-apache. Po drugie pogmeraj w konfigach. :)

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 26 stycznia 2010, 12:18 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
ruszylo?

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek, 26 stycznia 2010, 12:38 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
To rusza. Ale wstępna konfiguracja jest makabryczna. Pracujemy nad tym, by - albo zrobić konfigurator, albo dac jakieś sensowne pliki konfiguracyjne.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 31 stycznia 2010, 03:07 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
mnie nie ruszylo, nie bardzo wiem co gmerac, dodalem do httpd.conf :
Cytuj:
# Właczenie php
Include conf/extra/php5_module.conf

php dalej nie dziala.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 31 stycznia 2010, 03:32 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
A spróbuj tak:
: [/] [] ()
# Właczenie php
LoadModule php5_module /usr/lib/httpd/modules/libphp5.so
Include conf/extra/php5_module.conf


== EDIT ==

W php.ini warto od razu zmienić
short_open_tag = Off
na
short_open_tag = On

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Ostatnio zmieniony środa, 10 lutego 2010, 22:00 przez viater, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 31 stycznia 2010, 04:09 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
a tak jak zaproponowal viater poszlo :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 31 stycznia 2010, 04:51 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
rikardo7 pisze:
a tak jak zaproponowal viater poszlo :-)
No niech by spróbowało nie pójść :evil: ;)

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 31 stycznia 2010, 12:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
conf/extra/php5_module.conf

a skad macie taki plik?
nie mam takiego po zainstalowaniu php.

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 31 stycznia 2010, 13:05 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Musisz mieć zainstalowany pakiet php-apache.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 31 stycznia 2010, 22:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
mam, i za djabla nie chce to ruszyc.
ani cgi anie php.

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 31 stycznia 2010, 22:47 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
-MW- pisze:
mam, i za djabla nie chce to ruszyc.
ani cgi anie php.
Znaczy co ? Apache się nie odpala ?

Zmieniłeś w php.ini
short_open_tag Of
na
short_open_tag On
??

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 31 stycznia 2010, 23:47 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
modul php ladowany w configu apache
wpis On w php.ini jak najbardziej

efekt
apache odpalon pracuje, virtualhosty pracuja, cgi i php nie.

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 1 lutego 2010, 00:00 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7799
Lokalizacja: Słupsk
Wyświetla ci kod php, czy pokazuje się pusta strona?

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 1 lutego 2010, 00:08 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
Ja w http.conf (na końcu) dałem tak:
: [/] [] ()
LoadModule php5_module  /usr/lib/httpd/modules/libphp5.so
DirectoryIndex index.php5 index.php4 index.php index.html
AddType application/x-httpd-php .php5 .php4 .php
AddType application/x-httpd-php-source .phps


tego:
: [/] [] ()
Include conf/extra/php5_module.conf

NIE dopisywałem.

Jeśli chodzi o CGI, to poszukaj w konfigu...

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 1 lutego 2010, 00:11 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
wyswietla pusta strone

ale jak chce uruchomic plik z zawartoscia
<?php
phpinfo();
?>

to ne uruchamia strony - pisze ze nie moze wyswietlic.



configi przewertowalem kilkukrotnie

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Ostatnio zmieniony poniedziałek, 1 lutego 2010, 00:29 przez -MW-, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 1 lutego 2010, 00:21 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
A co mówi error_log ?

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 1 lutego 2010, 00:32 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: sobota, 14 maja 2005, 15:07
Posty: 3177
Lokalizacja: Busko-Zdrój
[Sun Jan 31 23:25:39 2010] [error] [client 83.18.79.190] PHP Fatal error: Unknown: Failed opening required '/var/www/test.php'
(include_path='.:/usr/share/pear') in Unknown on line 0

_________________
Pomógł? wypij jego zdrowie.
http://nnd-linux.pl/faq.php
http://wiki.nnd.freesco.pl/index.php/FAQ


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 1 lutego 2010, 00:33 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: środa, 24 października 2007, 15:30
Posty: 329
Lokalizacja: Sadowne
Zaplotkować w php.ini basedir.
Wrzucać do /srv/http/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek, 1 lutego 2010, 00:33 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
-MW- pisze:
[ciach]
'/var/www/test.php'
[ciach]

A skąd ta ścieżka ?

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl