Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 23 czerwca 2017, 13:59

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: środa, 17 lutego 2010, 23:53 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Saturas pisze:
Do /etc/hosts przy 127.0.0.1 po localhost dopisz siec.

Masz pomógł :-) chyba za stary jestem na zmiany :-) ale wszystko idzie ku nowemu, wiec chyba nie mam wyjścia :wink:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 12 sierpnia 2010, 08:30 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
To ja się podepnę pod temat.
ja uruchomić cholernego mysqla?
Ciągle mam: Fatal error: Call to undefined function mysql_connect()
php działa, mysql działa. W php.ini odplotkowany mysql.
O co mu biega?

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 12 sierpnia 2010, 09:36 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: środa, 24 października 2007, 15:30
Posty: 329
Lokalizacja: Sadowne
Restartowałeś apache?

_________________
Polska Grupa Freesco
medhost - Kompleksowe rozwiązania informatyczne
Przychodnia Optima Koszarska Rudnicka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 12 sierpnia 2010, 09:43 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
Żeby raz :)
[root@tygrys etc]# pacman -Q apache php mysql
apache 2.2.14-2
php 5.3.1-3
mysql 5.1.42-1

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 12 sierpnia 2010, 09:52 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
czerwo pisze:
To ja się podepnę pod temat.
ja uruchomić cholernego mysqla?
.....ciach
.....
mysql działa. W php.ini odplotkowany mysql.
O co mu biega?

To wkoncu dziala Ci ten mysql czy nie? moze chodzi ci o phpMyAdmin?


EDIT
apache chyba nie ma nic do mysql, no chyba ze sie myle :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 12 sierpnia 2010, 15:17 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
W logach nic nie ma ?

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 13 sierpnia 2010, 14:56 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: wtorek, 3 marca 2009, 03:48
Posty: 128
Wrzuć stronę z kodem
: [/] [] ()
<?php
phpinfo();
?>

i przeanalizuj co Ci php pokaże.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 18 sierpnia 2010, 10:17 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
już ruszyłem. Problem z configami tak to jest jak się configi przegrywa a przy okazji i syslog się zatrzymał ;)

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa, 18 sierpnia 2010, 14:53 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
czerwo pisze:
już ruszyłem. Problem z configami tak to jest jak się configi przegrywa

Ano tak to jest ;) - to przynajmniej napisz, co trzeba zrobić w takiej sytuacji.

czerwo pisze:
a przy okazji i syslog się zatrzymał ;)
???

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 19 sierpnia 2010, 20:55 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
Poprawić ścieżki do modułów php :)
No syslog się wykrzaczył. Dlaczego? Nie wiem :) Zrobiłem restart i poszedł dalej. Widocznie dlatego, że przegrałem mu cały /etc coś mu się nie podobało w jego configach ale jakoś załapał. Powiem szczerze nie rozgryzałem tematu bo cały serwer mi się wykrzaczył i syslog to był mój najmniejszy problem.

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 19 sierpnia 2010, 23:21 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
No niestety, przenoszenie /etc z NND na CDN jest wysoce niewskazane...

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 sierpnia 2010, 09:01 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
a z Archa na CDN? :twisted:

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 sierpnia 2010, 09:11 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: środa, 24 października 2007, 15:30
Posty: 329
Lokalizacja: Sadowne
Jak stary arch, to też nie. :roll:

_________________
Polska Grupa Freesco
medhost - Kompleksowe rozwiązania informatyczne
Przychodnia Optima Koszarska Rudnicka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 sierpnia 2010, 11:28 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
E, chyba to z nerwów wszystko. Zainstalowałem wczoraj czyste CDN, zrobiłem aktualizacje, zainstalowałem apacza, php i mysql i zajęło to jakieś 2 - 3 godziny. Większość tego czasu to ściąganie.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 20 sierpnia 2010, 12:47 
Offline
MODERATOR

Rejestracja: wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:06
Posty: 3267
Lokalizacja: Katowice
Tak to działa ale mając działającego archa już jakiś czas i instalując cdn z płyty archa i to dość starej jakoś nie obyło się bez problemów i wcale się nie dziewię :D

_________________
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl