Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest poniedziałek, 23 października 2017, 07:51

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Bezpieczenstwo
Post: czwartek, 18 lutego 2010, 13:45 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Witam!
Mozna prosić o zrobienie paczek portsentry i ip-sentinel pod CDN.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 18 lutego 2010, 17:55 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
Oba są już w repo pgf - jeszcze ciepłe - nie testowane

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 19 lutego 2010, 01:46 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
dzieki viater zaraz instaluje mam nadzieje ze jak zwykle z Twoimi paczkami bedzie wszyskto OK :-) .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 23 lipca 2010, 17:43 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Viater a jest szansa na zrobienie arpalerta do CDN?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota, 24 lipca 2010, 14:49 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
Szansa zawsze jest, kwestia prawdopodobieństwa ;)

== EDIT ==
No i prawdopodobieństwo jest póki co niewielkie, bo - z tego co widzę na stronie arpalert - działa toto tylko na kernelu 2.4

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 25 lipca 2010, 00:58 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 8 czerwca 2005, 19:39
Posty: 571
Nie sugerowałbym się zbytnio tym co tam napisali. Program jest dostępny w repozytoriach Debiana (http://packages.debian.org/unstable/arpalert)
Zainstalowałem przed chwilą (2.0.11) - działa. Nie wiem dlaczego nie ma tego w repozytoriach Archa...

_________________
| ArchLinux X64 2.6.29-6 (Custom) @ IBM eServer 235
| Intel Xeon 2,4GHz (x2) : 2GB RAM : 2x36GB SCSI (RAID1)
| httpd2.6 mysql exim dhcpd named proftpd stats niceshaper06
| WAN: 35|35 mb/s (GTS) @ 500+ hosts


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 25 lipca 2010, 01:29 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
Zobaczę w wolnej chwili.

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 29 lipca 2010, 01:15 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
Paczka arpalert pod CDN

Nie testowana !!!

@rikardo7: daj znać czy udało Ci się to odpalić i czy działa.

== EDIT ==
Odpalić się udało, trzeba tylko założyć użytkownika arpalert i zrobić go właścicielem katalogu /var/lib/arpalert albo (mniej bezpieczne) - zmienić w konfigu

user = arpalert
na
user = root

No i uruchamiać z opcją -d albo w konfigu zmienić
daemon = false
na
daemon = true


Jeśli okaże się, że program działa jak powinien, to dodam skrypt startowy i poprawię paczkę tak, żeby działała OOTB.

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 30 lipca 2010, 07:35 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Dzięki Viater instalacja poszła i wygląda ze działa, ale potestuje i załączę po urlopie, czyli pod koniec sierpnia.


Ostatnio zmieniony poniedziałek, 27 sierpnia 2012, 03:03 przez rikardo7, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 1 sierpnia 2010, 01:10 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
Wrzuciłem pakiet do repozytorium - dodałem skrypt startowy, domyślnie działa jako nobody i jako daemon (w konfigu jest już zmienione).

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 1 sierpnia 2010, 08:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
viater pisze:
Wrzuciłem pakiet do repozytorium - dodałem skrypt startowy, domyślnie działa jako nobody i jako daemon (w konfigu jest już zmienione).

w którym repozytorium bo ja na http://pakiety.cdn.freesco.pl/ pakietu nie widze :-(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela, 1 sierpnia 2010, 23:19 
Offline
PGF

Rejestracja: piątek, 25 lutego 2005, 18:22
Posty: 1430
Lokalizacja: Elbląg
Mogły się jeszcze repozytoria nie zsynchronizować z builderem, poczekaj do jutra.

== EDIT ==
Można wpisać w /etc/pacman.d/mirrorlist
: [/] [] ()
Server = http://builder.cdn.freesco.pl/$repo

_________________
F33/F07,F11,F13,F17
ObrazekObrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl