Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 23 czerwca 2017, 14:01

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek, 17 maja 2012, 13:54 
Offline

Rejestracja: piątek, 29 sierpnia 2008, 12:28
Posty: 22
Witam

Nie wiem czym to idzie bynajmniej na NND działało i nadal działa. Z CDN już nie. Różnica tylko taka że w NND są starsze wersje paczek n/w. Mam bazę 'users' zakładaną plikiem users.php. W phpMyAdmin widzę ją, niby wszystko ok.
Próbuje się zalogować na panel i nie działa. Mianowicie poprawne wpisanie hasła nie powoduje nic, nadal mam to samo okienko z logowaniem (tylko, że znika to co wcześniej wpisałem). Jak wpisze zły login i hasło dostaje odpowiedni komunikat o błędzie (błędne hasło lub login) i to jest oki.
Nie wiem dlaczego po poprawnym wpisaniu loginu i hasła nie puszcza dalej, nie wiem czy to wina bazy czy może php. Sposób sprawdzenia loginu hasła jest w pliku login.php. Połączenie z bazą na pewno jest.
Czy w nowszych wersjach mysql zmieniło się a może w php.ini coś trzeba jeszcze odznaczyć?

login.php
: [/] [] ()
<?php

include("../conf.php");

$ip = $_SERVER[ 'REMOTE_ADDR' ];
$link = mysql_connect($server,$user,$pass)
or die("Could not connect");
mysql_select_db("users");

$zapytanie = "SELECT `login`, `haslo` FROM `users` WHERE `ip`='$ip'";
$go = mysql_query($zapytanie);
$view = mysql_fetch_row($go);   

 
$login = ($_POST['login']);
$haslo = ($_POST['haslo']);

$poprawny_login = $view[0];
$poprawne_haslo = $view[1];

 


if (isset($login) && isset($haslo))
{

    if ($login == $poprawny_login && $haslo == $poprawne_haslo)
    {

        session_start();


        session_register('login');


        header("Location: autoryzacja.php?" . SID);

        exit();
    }
    else
    {

        echo '<b>Niepoprawny LOGIN lub HASLO!!!</b>';
    }
}
?>


users.php
: [/] [] ()
<?php

          mysql_connect('localhost', 'root', 'twoje haslo')
          or die("Could not connect");

$query = "CREATE DATABASE users";

$result = mysql_query($query)
       or die("<FONT color=\"red\">Problem 1</FONT>");

mysql_select_db("users");
$query = "CREATE TABLE users (ip TINYTEXT NOT NULL, login TINYTEXT NOT NULL, haslo TINYTEXT NOT NULL, username TINYTEXT, aktywny TINYTEXT, zablokowany TINYTEXT NOT NULL, ogloszenie TINYTEXT NOT NULL, info TINYTEXT)";
$result = mysql_query($query)
       or die("<FONT color=\"red\">Problem 2</FONT>");


$query = "CREATE TABLE logi (ip TINYTEXT NOT NULL, data TINYTEXT NOT NULL, godzina TINYTEXT NOT NULL, akcja TINYTEXT NOT NULL)";
$result = mysql_query($query)
       or die("<FONT color=\"red\">Problem 3</FONT>");


$query = "CREATE TABLE ogloszenia (ip TINYTEXT NOT NULL, ogloszenie TINYTEXT)";
$result = mysql_query($query)
       or die("<FONT color=\"red\">Problem 4</FONT>");

$query = "INSERT INTO `ogloszenia` (`ip`, `ogloszenie`) VALUES ('all', 'NULL')";
$result = mysql_query($query)
       or die("<FONT color=\"red\">Problem 5</FONT>");


$query = "CREATE TABLE admin (login TINYTEXT NOT NULL, haslo TINYTEXT NOT NULL, nrtel TINYTEXT NOT NULL)";
$result = mysql_query($query)
            or die("<FONT color=\"red\">Problem 6</FONT>");


$query = "INSERT INTO `admin` (`login`, `haslo`, `nrtel`) VALUES ('root', 'twoje_haslo', 'nrtel')";
$result = mysql_query($query)
            or die("<FONT color=\"red\">Problem 7</FONT>");


echo "Baza danych poprawnie zainstalowana :)";


?>


Paczki:
apache 2.2.14-2
php-apache-5.3.1-3
php-5.3.1-3
mysql-5.1.42.-1


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 17 maja 2012, 22:37 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Sprawdź logi apacza ze szczególnym uwzględnieniem errors. O ile pamiętam, to w php.ini musi być większa precyzja wpisów dotyczacych dozwolonych dla php katalogów i trzeba odhaszować mysql i mysqli.
Ale może ktoś to uściśli, bo piszę z pamięci i nie mam dostępu do żadnego serwera.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 18 maja 2012, 11:31 
Offline

Rejestracja: piątek, 29 sierpnia 2008, 12:28
Posty: 22
A wiec tak w pliku php.ini mam:
: [/] [] ()
extension=mcrypt.so
extension=mysql.so
extension=mysqli.so
short_open_tag = On
;open_basedir = /srv/hhtp:/home......

w httpd.conf na końcu dodałem:
: [/] [] ()
LoadModule php5_module  /usr/lib/httpd/modules/libphp5.so
DirectoryIndex index.php5 index.php4 index.php index.html
AddType application/x-httpd-php .php5 .php4 .php
AddType application/x-httpd-php-source .phps

Include conf/extra/php5_module.conf

Kombinowałem juz w różne strony ale nadal nic. W pliku error_log nic nie ma na ten temat. Tylko w access_log pojawiają sie wpisy jak jest wywoływana strona. inne strony w php działają poprawnie, zainstalowałem też mailadmina i działa prawidłowo. A co z tym jest nie tak? Brak mi juz pomysłów.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 18 maja 2012, 12:11 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
a tak z ciekawości pisałeś kody z palca? Jezeli nie to masz literówkę
Cytuj:
;open_basedir = /srv/hhtp:/home......
no hyba ze masz folder "hhtp" powinno byc "http"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 18 maja 2012, 12:49 
Offline

Rejestracja: piątek, 29 sierpnia 2008, 12:28
Posty: 22
hhtp - literówka, pisałem na szybko. Sprawdzę może jeszcze stary plik php.ini z NND i porównam z tym CDN.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 18 maja 2012, 13:25 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
najlepiej ta linie zahaszuj
EDIT
a masz srednik,zerknij : http://forum.freesco.pl/viewtopic.php?t ... penbasedir


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 18 maja 2012, 13:42 
Offline

Rejestracja: piątek, 29 sierpnia 2008, 12:28
Posty: 22
mam średnik i bez zmian. Nadal nie działa. Również wg tego postu konfigurowałem php.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek, 18 maja 2012, 19:56 
Offline
Honorowy Admin

Rejestracja: piątek, 5 lipca 2002, 17:30
Posty: 7798
Lokalizacja: Słupsk
Znacznik open_basedir w php5 powinien być odhaszowany i właściwie ustawiony.
Jeśli phpMyAdmin działa prawidłowo, to błędu szukaj w kodzie swojej strony.

_________________
Obrazek Belfer.one.PL
Obrazek Audio Cafe


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek, 24 maja 2012, 09:30 
Offline

Rejestracja: piątek, 29 sierpnia 2008, 12:28
Posty: 22
Uruchomiłem inny panel i jest ok, tak więc problem po stronie kodu php. Dzięki wszystkim za pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl