Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 24 października 2017, 13:20

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
Post: sobota, 29 października 2016, 14:14 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 23 stycznia 2008, 17:32
Posty: 691
Lokalizacja: Pabianice
Ktos tutaj miał spakować wszystko i wystawi. Jakoś od tego czasu cisza.
Przepraszam, że odgrzebuję , ale potrzebowałbym pakiety.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota, 29 października 2016, 19:45 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 4 lipca 2005, 11:37
Posty: 116
Lokalizacja: Gdynia
To chyba ja miałem to spakować i wystawić, ale sorki, najwyraźniej zapomniałem o tym :oops:

Kurcze, nie mam czasu za bardzo, ale masz tu całe repo, które kiedyś dostałem:
http://fresco.itgdynia.pl/

Zapuść wgeta i będziesz miał komplet u siebie.
Bynajmniej zamierzam domenę itgdynia.pl wraz z vhostem dla repo zostawić online na dłuższy czas, więc można śmiało w dowolnym momencie zaciągnąć co się potrzebuje :mrgreen:

_________________
1.) NND 0.2.4 -> PC PIII 800 MHz, 512 MB RAM, 120 GB IDE UDMA 4 [Jest awaryjnie]
2.) Ubuntu 14... -> HP Proliant ML350 G3, Pentium D 3.2 GHz, 4GB RAM, 500GB + 2x500GB@HW Raid I [żarł za dużo prądu]
3.) Debian 8... -> w obudowie po HP NetServer E800, i5-2500K, 16GB RAM, 1+1TB soft RAID1 + 3+3TB soft RAID1


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela, 30 października 2016, 19:21 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 23 stycznia 2008, 17:32
Posty: 691
Lokalizacja: Pabianice
Dziekuje dobry czlowieku :)
Obiecuje, ze tez wystawie dla innych.
Wlasnie to sciagam ...

Edit:
Chyba Cie ucaluje :D
Zartuje, ale serio dziekuje bo znalazlem paczki ktore potrzebowalem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela, 30 października 2016, 19:42 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 4 lipca 2005, 11:37
Posty: 116
Lokalizacja: Gdynia
Spoko, póki co, najbliższe kilka lat będzie to wszystko tu leżeć.

To świetny projekt, dzięki któremu zacząłem swoją przygodę z linuxem na poważnie 8)

_________________
1.) NND 0.2.4 -> PC PIII 800 MHz, 512 MB RAM, 120 GB IDE UDMA 4 [Jest awaryjnie]
2.) Ubuntu 14... -> HP Proliant ML350 G3, Pentium D 3.2 GHz, 4GB RAM, 500GB + 2x500GB@HW Raid I [żarł za dużo prądu]
3.) Debian 8... -> w obudowie po HP NetServer E800, i5-2500K, 16GB RAM, 1+1TB soft RAID1 + 3+3TB soft RAID1


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 31 października 2016, 17:04 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 23 stycznia 2008, 17:32
Posty: 691
Lokalizacja: Pabianice
Dobra. Paczki beda sobie lezec tutaj :
http://fresco.bluelan.eu/
Na razie umieszczam tylko wszystkie paczki z CDN2
Jesli ktos uzna, ze beda potrzebne CDN i NND to prosze pisac.
Tutaj tez beda sobie lezec i lezec ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota, 21 października 2017, 19:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 23 stycznia 2008, 17:32
Posty: 691
Lokalizacja: Pabianice
Moze od razu opisze problem , a pozniej jeszcze zapytam o paczke ...
1. znajomy jest podlaczony przez radio ubiquiti
radio -> serwer LAN eth0
W sieci adresy sa przydzielane z serwera pppoe na podstawie loginu i hasla.
Klient ma adres publiczny.
Tak wiec, zeby nie kombinowac z PPPoE na serwerze postanowilem radio skonfigurowac dla polaczenia
pppoe . Na wyjsciu z radia ustawilem jedynie interfacce lan, a w serwerze ustawilem adres z tej puli i wlaczylem
na ten adres na radiu DMZ . Zeby dostac sie zdalnie na radio ustawilem inny port niz domyslny.
Wszystko ladnie dziala, ale pojawil sie problem i juz wiem chyba o co chodzi.
Przy wywolywaniu domeny z dowolnego komputera w sieci :
radio -> serwer -> switch -> komputery
na stronce nie pojawia sie nic poniewaz domena jest ustawiona na adres publiczny, a ten jako pierwszy laduje
na radiu wiec jest wywolywane radio. Mam tego dowod poniewaz jesli wywolam domene z portem na ktorym
je ustawilem dostaje sie na radio a nie na serwer.

No i teraz postanowilem wszystko przekonfigurowac jak bylo kiedys przed awaria.
Chce usatwic na serwerze polaczenie pppoe ale nie moge znalezc nigdzie paczki .
W repo ktore mam u siebie na serwerze nie ma paczki pppoe.

Ma moze ktos te paczke ?

Edit:
Nie bylo tematu ...
Interpreter krzyczal mi ze pakiet adsl juz jest podczas instalacji.
Po usunieciu poszlo wszystko jak trzeba


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl