Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 24 października 2017, 02:06

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota, 6 października 2012, 10:18 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
Hejka przyjaciele po fachu:)

Mam mały problem...
Walcze z zamiarem przejscia z poczciwego nnd 0.2.4 ale
zalezy mi na funkcjonowaniu skryptu "tablica" pod cdn2,
wymagany był tam thttpd
i wpis w /etc/rc.d/thttpd
wersja w nnd[thttpd/2.25b 29dec2003]

: [/] [] ()
[ -z "$PID" ] && /usr/sbin/thttpd -h 192.168.123.1 -p 85 -u root -d /var/www/tablica -c "**.pl" -T iso-8859-2 -l /dev/null


czy da sie osiągnąć cos takiego na cdn2?

proszę o pomoc ??

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota, 6 października 2012, 12:54 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Mozesz spróbować zainstalować thttp z NND na cdn może się odpali, a jak nie to odpalasz apacha i tez powinno śmigać.

EDIT
próbowałem zainstalować thttp ale mam już apacha, i robi mi się konflikt, wiec powinno działać, ale jak nie sprawdzisz to sie dowiesz
Cytuj:
[root@homerek ~]# pacman -U /home/rico/thttpd-2.25b-4nnd.pkg.tar.gz
rozwiązywanie zależności...
szukanie konfliktów międzypakietowych...
:: thttpd konfliktuje z apache. Usunąć apache? [t/N] n
błąd: odkryto nierozwiązywalne konflikty pakietów
błąd: nie udało się przygotować transakcji (konfliktujące zależności)
:: thttpd i apache są w konflikcie
[root@homerek ~]#


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 8 października 2012, 20:41 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
Nie zainstalujesz właśnie z powodu konfliktów, natomiast możesz pobrać paczkę, rozpakować i odpalić - zadziała. Przz jakiś czas tak właśnie u mnie działało, ale szybko wywaliłem i zrobiłem pod apache'm . Po co dodatkowe procesy w pamięci :)

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 9 października 2012, 07:59 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Albercik mnie nie jest potrzebne thttp, tylko adi399, a on nie ma apacha bo pewnie by tablice na nim zrobil, wiec u niego zainstaluje się bez problemu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 9 października 2012, 08:15 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
dokładnie :)

Ps. a czy ktoś może skompilować dla nnd niceshaper 1.0 [http://niceshaper.jedwabny.net/page/pl/download]

obecnie mam 0.6rc6 ale wydajnosc kiepska, w 1.0 podbno jest kilka razy lepsza wydajnosc,

ktoś pisał że działa też na nnd, ale nie udostępnił paczki :/

pomógłby ktoś??

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 9 października 2012, 09:27 
Offline
PGF

Rejestracja: sobota, 15 marca 2003, 13:54
Posty: 2780
rikardo7 pisze:
Albercik mnie nie jest potrzebne thttp, tylko adi399, a on nie ma apacha bo pewnie by tablice na nim zrobil, wiec u niego zainstaluje się bez problemu


Przecież nie napisałem z poradą TYLKO dla Ciebie :twisted: , to była informacja ogólna, w sensie " da się" :)

_________________
Internet TV telefon - Nakło nad Notecią
NoNieno.pl - urywa gacie :)
Szybkie kobiety i piękne samochody


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 9 października 2012, 10:24 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Albercik pisze:
rikardo7 pisze:
Albercik mnie nie jest potrzebne thttp, tylko adi399, a on nie ma apacha bo pewnie by tablice na nim zrobil, wiec u niego zainstaluje się bez problemu


Przecież nie napisałem z poradą TYLKO dla Ciebie :twisted: , to była informacja ogólna, w sensie " da się" :)


:-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 9 października 2012, 10:31 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
Albercik pisze:
rikardo7 pisze:
Albercik mnie nie jest potrzebne thttp, tylko adi399, a on nie ma apacha bo pewnie by tablice na nim zrobil, wiec u niego zainstaluje się bez problemu


Przecież nie napisałem z poradą TYLKO dla Ciebie :twisted: , to była informacja ogólna, w sensie " da się" :)


rikardo7 pisze:
Albercik pisze:
rikardo7 pisze:
Albercik mnie nie jest potrzebne thttp, tylko adi399, a on nie ma apacha bo pewnie by tablice na nim zrobil, wiec u niego zainstaluje się bez problemu


Przecież nie napisałem z poradą TYLKO dla Ciebie :twisted: , to była informacja ogólna, w sensie " da się" :)


:-)


a o mnie zapomnieli :P hih
:----)

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl