Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest czwartek, 29 czerwca 2017, 14:26

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek, 17 grudnia 2012, 02:21 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
Hejka Koledzy :)

w związku z coraz wiekszym ograniczeniem sprzętowym jakie niesie ze soba poczwie nnd, tak jak już wspomniałem wczesniej chce sie przezucić na nowszy os cdn2,
chciałem zapytać jaką platformę sprzętową polecacie na wydajny serwer,
chce by serwer wydolil na ok. 800~1000 userów
łącza symetryczne, podstawowe usługi ruting, niceshaper, thttpd, opcjonalnie tcpdump...

myślałem o mocniejszym Core2Duo, obecnie mam nnd 0.2.4 na c2d 775 + 2 gb d2 (obsługuje ok. 300 userów)

c2d sie nada ?

przymierzam się do stworzenia nowego serwera po nowym roku.., proszę o pomoc, dziękuję

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek, 17 grudnia 2012, 12:06 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
Ps. upewniam sie tylko ale mam cos takiego ze wewnątrz sieci pracuje mi program który wywołuje pewne polecenia przez thttpd, z parametrami
192.168.1.1:87/skrypt.cgi?dodaj+jan+kowalski+2012.11.23

w skrycie stringi odczytuje $1 $2 $3, wykonuje jakies zadania w zaleznosci od zmiennych...

bedzie to działąc dalej na cdn2 ?

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 2 kwietnia 2013, 23:40 
Offline

Rejestracja: środa, 3 listopada 2004, 20:53
Posty: 18
Lokalizacja: Olsztyn
Są różne procesory dwu rdzeniowe, np. mój leciwy "Pentium D" mimo, że ma dwa rdzenie 2.8 prawie w ogóle nie dorównuje c2d e5200, który ma 2.5GHz. Teraz jeszcze ograniczenia systemowe. Dla najlepszej wydajności system powinien ogarniać 64bitowe procesy. I ja osobiście dołożył bym trochę ramu. Zawsze praca "w locie" na ramie będzie szybsza.

Ja nadal pracuję na NND, jakoś nie mogę się skupić i skonfigurować porządnie CDN2 :P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek, 2 kwietnia 2013, 23:51 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: środa, 29 czerwca 2005, 15:54
Posty: 327
:)

ja tez czekam na nowa vr cdn2 :)

_________________
1xC2D 2,6ghz 2mb l2| 2 gb ddr2 | SSD 32 GB OCZ | 2.4.35-2nnd + modyfikacje
1xC2D 2,8Ghz | RAID 2x500 | CDN 2 3.1.1-4
Łącze: 500 / 500 TKT + LEVEL BGP
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa, 3 kwietnia 2013, 22:31 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Nie rozumie dwóch wcześniejszych postów, czy nikomu nie chce się poczytać o CDN2, system jest na architekturę i686, oto dane z mojego serva :
Cytuj:
[root@homerek rico]# uname -a
Linux homerek 3.1.10-5-ARCH #1 SMP PREEMPT Tue Mar 20 21:06:42 CET 2012 i686 AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ AuthenticAMD GNU/Linux
[root@homerek rico]#

I z tego co wiem to spokojne pójdzie nawet na 4 rdzeniach, i do 16Gb RAM, jeżeli się mylę z RAM, to niech saturas mnie poprawi. Wiec w czym problem? Tylko instalować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl