Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 24 października 2017, 02:04

Strefa czasowa UTC+2godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: exim sql @ cdn2
Post: wtorek, 5 marca 2013, 21:43 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 4 lipca 2005, 11:37
Posty: 116
Lokalizacja: Gdynia
Staram się właśnie odpalić exima na cdn2, teoretycznie wszystko się zassało pacmanem, ale jednak nie.
Przy próbie odpalenia exima, wyrzuca:
Cytuj:
[root@tester mail]# /etc/rc.d/exim start
:: Uruchamiam Exim'a [BUSY] /usr/sbin/exim: error while loading shared libraries: libdb-4.8.so: cannot open shared object file: No such file or directory
[FAIL]
[root@tester mail]#
[root@tester /]#

Przeszukałem pakiety i nie ma takiego do "2", jakiś sposób na to mamy?

_________________
1.) NND 0.2.4 -> PC PIII 800 MHz, 512 MB RAM, 120 GB IDE UDMA 4 [Jest awaryjnie]
2.) Ubuntu 14... -> HP Proliant ML350 G3, Pentium D 3.2 GHz, 4GB RAM, 500GB + 2x500GB@HW Raid I [żarł za dużo prądu]
3.) Debian 8... -> w obudowie po HP NetServer E800, i5-2500K, 16GB RAM, 1+1TB soft RAID1 + 3+3TB soft RAID1


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 4 kwietnia 2013, 17:08 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 4 lipca 2005, 11:37
Posty: 116
Lokalizacja: Gdynia
Jak to jest, że zwykły exim startuje i nie wymaga tej biblioteki, a sql'owy już tak?
Czym się różnią?
Co trzeba doinstalować, lub inaczej skonfigurować?
Ktoś pomoże?

_________________
1.) NND 0.2.4 -> PC PIII 800 MHz, 512 MB RAM, 120 GB IDE UDMA 4 [Jest awaryjnie]
2.) Ubuntu 14... -> HP Proliant ML350 G3, Pentium D 3.2 GHz, 4GB RAM, 500GB + 2x500GB@HW Raid I [żarł za dużo prądu]
3.) Debian 8... -> w obudowie po HP NetServer E800, i5-2500K, 16GB RAM, 1+1TB soft RAID1 + 3+3TB soft RAID1


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 4 kwietnia 2013, 21:41 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
Jak instalujesz przez pacmana to może być wina paczki, bo saturas przerzucił ja z CDN i w tym może być pies pogrzebany, paczkę trzeba by przekomponować na CDN2, ja miałem podobny problem jak chciałem zainstalować profta z sql


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek, 4 kwietnia 2013, 22:30 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: poniedziałek, 4 lipca 2005, 11:37
Posty: 116
Lokalizacja: Gdynia
A na CDN działa normalnie, prawda?

Tak w ogóle to czym się różni CDN od CDN2?
Bo im bardziej się upieram zastąpić NND na jakieś najświeższe "dziecko", to aż momentami mnie krew zalewa :twisted:

rikardo7, normalnie jeszcze trochę to Cię chyba o jakieś korepetycje poproszę :wink:

_________________
1.) NND 0.2.4 -> PC PIII 800 MHz, 512 MB RAM, 120 GB IDE UDMA 4 [Jest awaryjnie]
2.) Ubuntu 14... -> HP Proliant ML350 G3, Pentium D 3.2 GHz, 4GB RAM, 500GB + 2x500GB@HW Raid I [żarł za dużo prądu]
3.) Debian 8... -> w obudowie po HP NetServer E800, i5-2500K, 16GB RAM, 1+1TB soft RAID1 + 3+3TB soft RAID1


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek, 5 kwietnia 2013, 01:05 
Offline
Użytkownik

Rejestracja: niedziela, 16 maja 2004, 21:32
Posty: 1202
Lokalizacja: Bieruń
CDN stoi w miejscu (Saturas nie pracuje nad nim) za to CDN2 jest cały czas rozwijane przez Saturasa, Część pakietów z CDN pracuje pod CDN2 bez problemów, instalacja CDN2 nie jest skomplikowana, oczywiście trzeba mieć trochę cierpliwości i przeczytać instrukcje. Jak będziesz potrzebował pomocy to chętnie pomogę w miarę możliwości i czasu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting: Compus-Net
RobertKonik.pl