rikardo Ty o czyms innym ja o czym innym...
cały czas uzywam niceshaper 0.6rc6 na nnd 2.4 bez class.ns w class.ns uzywam konwersji w "locie" poto by uzywac składni IP eth dl_ceil 4kb/s
0.5 juz nie używam od dawna
teraz przeniosłem sie na cdn2 i tak NICESHAPER vr 0.6 r8 nie przyjmuje pliku users,
dopiero ns 1.0pre4 chodzi poprawnie
mi zalezy by był to ns 0.6 i uzywal pliku ze stara skladanią po to ta regułka
i ta regułka diała mi na wszystkich wersja niceshapera ale nei dzila na tej ns06pre8 cdn2...
jak zmusic by działa, ewnetualnei czy ktos jest wstanie dac namiary na ns06.pre6 dla cdn2 ?
OTO CHODZI
Cytuj:
Obsługa plików users w nowszych wersja niceshaper 0.6+, niceshaper 1.0+
Aktualnie NiceShaper obsługuje pliki users z wersji 0.5 programu...
Plik ten daje możliwość szybkiego zdefiniowania listy adresów ip których ruch chcemy kształtować. Plik users jest jednak nieelastyczny, ograniczna możliwości jakie oferuje NiceShaper w nowszych wersjach, pozwala na użycie 2 sztywnie zdefiniowanych funkcjonalnie sekcji.
Tak więc plików tych używac można.. lprzez włączenie w dowolnym miejscu pliku klas.
include usersfile /etc/niceshaper0.5/users download-section download upload-section upload iface-inet eth0 resolve-hostname false
Co ważne parametry te czytane są od początku do końca pliku klas z którego dokonuje się włączenia, mogą one być wielokrotnie zmieniane jednak samo włączenie pliku odbywa się w momencie napotkania parametru usersfile, najpóźniej w tej samej linii konfiguracyjnej znane muszą być wartości powyższych parametrów i każdy z nich zostanie użyty w ostatniej napotkanej wersji.
wiec jesli chodzi we wszytkich wersja ns 0.6 i ns 1.0 to dlaczego w 0.6rc8 jest problem
JUZ ROZUMIESZ ?
dziekuje